- Fabio aktuell for spill

På dagens pressekonferanse på Melwood sa Rafael Benitez at Fabio Aurelio kan være aktuell for spill mot Burnley. Nå krysser manageren fingrene for at alle landslagsspillerne returnerer uskadet.

Benitez håper at hans lag kan bygge videre på seieren over Bolton i forrige ligakamp.

- Laget har ikke spilt opp mot sitt beste ennå, men forhåpentligvis har seieren over Bolton gitt oss et løft. Når du ikke er i form, trenger du karakterstyrke, og det var dette spillerne viste mot Bolton, sa han til pressekorpset.

- Vi kontrollerte kampen, og selv om vi slapp inn to mål gjorde vi tre selv og kom tilbake og vant selv om Bolton hadde tatt ledelsen. Det er veldig positivt, og forhåpentligvis vil vi vise oss som et bedre lag fra nå av.

Benitez ble også spurt om hva han mente var årsaken til Liverpools ujevne start på sesongen.

- To ting. Det ene er forventningene. Vi avsluttet forrige sesong med 86 poeng, og jeg tror alle forventet at dette skulle bli vårt år. Men som vanlig må vi ta en kamp om gangen, prøve å ta tre poeng og se hvordan vi ligger an etter hver helg. Man vinner ingen titler i september, så vi får se hvilken posisjon vi er i når vi skriver januar. Ingenting vil bli avgjort før i april og mai, så vi får stå på.

- Det andre tingen er det faktum at vi hadde en vanskelig preseason, der spillere returnerte til forskjellige tider. Vi prøvde å takle dette, men så kom det et landslagsavbrekk, så vi fikk ikke mye tid sammen som lag. Vi åpnet også sesongen mot Tottenham, som har gjort det svært bra i sesonginnledningen. Det var vanskelig.

Benitez tror tittelkampen blir langt åpnere denne sesongen enn tidligere.

- Du liker ikke å tape to kamper, spesielt ikke tidlig i sesongen, men jeg tror tetkampen blir annerledes i år. Lagene som nå er i ferd med å blande seg inn i tetstriden kan slå alle de tradisjonelle topplagene.

I helga er det nyopprykkede Burnley som gjester Anfield. Benitez tror laget fra Lancashire vil vise seg som en tøff motstander etter at de har slått både Manchester United og Everton i løpet av de første ukene av sesongen.

- Burnley er et godt lag, som har en fin gruppe spillere som kjenner hverandre godt. Når man ser et nytt lag i Premier League spille på den måten de gjør, viser det at manageren deres gjør en god jobb. Det vil bli en tøff kamp, som det alltid er i Premier League.

- De har slått Manchester United og Everton, og det viser hva de er i stand til å utrette. Du vet aldri. Alt kan skje i fotball.

- Vi har god selvtillit, og jeg er sikker på at vi kan vinne, men jeg tror de også føler at de kan ta poeng.

Benitez ble også spurt om Englands VM-sjanser i Sør-Afrika etter at "Three Lions" kvalifiserte seg for mesterskapet i 2010 etter 5-1 over Kroatia på Wembley i går kveld.

- Jeg tror det er 3-4 land som har en sjanse til å vinne VM, og England er ett av disse.

Benitez hadde også merket seg at hans spillere, Steven Gerrard og Glen Johnson, utmerket seg positivt for landslaget i går.

- Glen har vært veldig god for oss etter at han kom til klubben, og det samme har han vært for England. Man kan se hvor offensivt anlagt han er, og han legger virkelig gode innlegg. Kritikken han ble offer for her om dagen overrasket meg. Han er en veldig god spiller. Han kan bli bedre, det vet han, men han er en lærevillig spiller.

- Han er så god til å angripe at han ofte er en håndfull for forsvarerne på det andre laget. Defensivt kan han bli bedre, men han er en god defensivt og veldig god offensivt. Han leser spillet veldig godt.

- Steven er en spiller som kan spille hvor det skal være. Han gjør det bra på venstreflanken for England, og han ville ha gjort det like bra i midten eller som hengende spiss. Det virker som Steven har frihet til å skjære innover i banen når han spiller ute til venstre for England. Capello gjør en fantastisk jobb, og har skapt et veldig godt lag som er godt organiserte.