- Gerrard kan bli nøkkelen

Steven Gerrard er bedre, og Rafael Benítez tror han vil være nøkkelen til suksess dersom de røde skal ta en historisk seier. Forsvarer sonemarkeringen.

Steven Gerrard pådro seg en lyskestrekk i forrige uke, og fikk sitte hele kampen på benken da Liverpool slo Blackburn 4-0 i helgen. Det har tidligere blitt antydet at kapteinen kunne spille en av de to neste kampene, og nå virker det som at kapteinen er så godt som skadefri og klar for oppgaven.

- Han er bedre, men må fortsatt jobbe med fysioene våre. Han må trene en gang til, så får vi se hvordan han føler seg. Det utgjør en forskjell når vi spiller med ham. Det er helt klart at vi behøver han, for han er en nøkkelspiller for oss. Alt kan forandre seg dersom han kan spille, og om han spiller bra, sa Rafa på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi vil snakke med legen, og med Steven før kampen. Det er ingen stor risiko, men det er en liten en, for det kan ende med at vi mister spilleren for 10 til 15 dager, og det vil være dumt. Han har spilt med noen problemer før, og vi tror han kan klare det.

Liverpool er nødt til å score tre mål på Stamford Bridge, og Rafa innrømmer at man kanskje vil hente inspirasjon fra Istanbul.

- Det kunne vært bra, og hjulpet. Dersom vi har supporterne bak oss og kan gi dem noe fra starten av, så ville det vært en meget god inspirasjon. Du går til bortekampene med innstillingen om å vinne. Denne gang, om det er mulig, så trenger vi å score et tidlig mål og så spille med mer selvtillit.

- Det handler ikke om manageren, for det er spillerne som må være den store forskjellen. Okei, vi vil prøve å hjelpe, men det er helt klart spillerne. Dersom vi vinner så vil de være dem, og dersom vi taper så vil det være oss alle sammen.

Benítez ble også spurt om han ble inspirert av de tre målene Bolton scoret på Stamford Bridge i helgen.

- Ja, dersom du spiller bra og har litt flaks, så kan du score mål, så vi får se. Det vil være bra for klubben dersom vi vinner, så vi vil gå for seier.

Manageren ble nok en gang spurt om sonemarkeringen på dødballer i mot, etter at Chelsea scoret på to dødballer forrige onsdag.

- Chelsea har seks eller syv spillere om er virkelig gode i lufta, og det ble tydelig den dagen. Vi har snakket om sonemarkering, men vi scoret på en dødball mot Blackburn, som bruker mannsmarkering. I går kunne du også se mål som gikk inn i kampen mellom Aston Villa og Everton, som også bruker mannsmarkering. Det det handler om er hodestyrken til spillerne. Sonemarkeringen har vært bra for oss tidligere, og forhåpentligvis vil det fortsette å være det i fremtiden, avsluttet Rafa.

Liverpools sonemarkering er tema i Ben Blackmore sin spalte hos Setanta Sports i dag. Den kan du lese her.