- Jeg har lært

Etter såpeoperaen sist sommer, da en ventet overgang til Liverpool endte med at han likevel ble i Aston Villa, sier Gareth Barry at han vil gjøre tingene annerledes etter denne sesongen.

I realiteten er det ingen hemmelighet, at det sommeren 2009 igjen vil bli mye skriverier om hvor Gareth Barry vil fortsette å spille fotball. Kapteinen til Aston Villa, som fikk armbindet tilbake etter først å ha mistet det til Martin Laursen før dansken ble langtidsskadet, har tidligere gjort det nokså klart at han fra og med neste sesong ønsker å spille i Champions League.

Han har også sagt at det vil han gjøre i Aston Villa, hvis det er mulig, men pr. i dag er det veldig lite sannsynlig at mannskapet til Martin O'Neill greier å hindre Arsenal i å ta 4.plass i Premier League og dermed kvalifisering til Mesterligaen. The Gunners har også en mulighet til å skaffe seg direkte billett ved å vinne årets turnering.

Til Birmingham Mail forklarer 28-årige Barry at han lærte mye av såpeoperaen sist sommer hvor hans offentlige ønske om å gå til Liverpool ikke ble tatt vel i mot av hans nåværende klubb, som til slutt greide å skremme Liverpool vekk med et prisforlangende på £18M. Med til historien hører også med at man på Anfield hadde kjøpt Robbie Keane for dyre penger fra Tottenham, og en fikk ikke stort nok tilbud fra Juventus i et forventet salg av Xabi Alonso.

- Jeg har lært mye av hva som skjedde og forrige sesong lærte jeg mye utenfor banen, sier Gareth Barry. - Jeg har nå et helt annet utgangspunkt og jeg har tro på at det ikke vil bli en lignende saga denne gangen.

- Det er ting jeg kommer til å gjøre annerledes. Jeg gruer meg ikke til det i det hele tatt. Jeg vet hva som vil skje. Det er ikke noe å frykte for, men er heller en del av gamet. Med erfaringene jeg gjorde i fjor håper jeg nå å håndtere det bedre.

- Det ville være å vise manglende respekt for fans og klubb hvis jeg tenker på dette heller ennå bidra til at vi får maksimalt med poeng på våre fire siste kamper ? det er hva jeg fokuserer på nå.

- Det vil definitivt bli vanskelig, men vi får se hvor vi er ved slutten av sesongen før jeg tar den endelige avgjørelsen.

Lest mellom linjene virker det på oss som at Gareth Barry nå har innfunnet seg med at han spiller for en annen klubb til neste sesong.

Hvorvidt Liverpool og Rafa Benitez er like interessert som sist sommer, i å hente ham til Merseyside, gjenstår å se.