- Jeg har mange år igjen

Sami Hyypiä følte at han fikk for lite spilletid, og søkte derfor nye utfordringer. Kunne ikke tenke seg å spille for andre klubber i Premier League. For tidlig for ham å ta fatt på en trenerjobb.

Sami Hyypiä forsvinner til Bayer Leverkusen når kontrakten hans utløper etter sesongslutt. Finnen har spilt kun 18 av Liverpools 52 kamper denne sesongen, men føler at han fortsatt har mye å gi som spiller.
- Den første grunnen til at jeg tok den her beslutningen er ta jeg ønsker å fortsette som spiller. Jeg føler at jeg ennå har mange år igjen, og jeg har ennå noe å tilby. Jeg er brukbart fornøyd med antall kamper i Liverpool i løpet av sesongen, men jeg er i god nok fysisk forfatning til at jeg kunne ha spilt mer, sier Hyypiä ifølge det finske fotballforbundets nettside.

Hyypiä ble tilbudt en kontraktsforlengelse, men i tillegg til en spillerkontrakt ville han få treneroppgaver.
- Samtaler har pågått i god tro med klubben, og vi gikk gjennom de forskjellige alternativene. Men jeg føler ikke at tiden er inne ennå for å jobbe som trener,  og jeg ønsket å spille. I Liverpool ville det neppe blitt mer spilletid, så det var naturlig å søke andre alternativer.

Hyypiä vant Champions League, UEFA-cupen, FA-cupen (2 ganger), ligacupen (2), UEFA Super Cup (2) og FA Charity/Community Shield (2). Han forlater Liverpool med flotte minner.
- Jeg har spilt for Liverpool i ti fantastiske år. Jeg har vært så heldig. Det faktum at jeg fikk spille så mye, sier sikkert sitt om at Liverpool har vært fornøyd.

Kontraktsinngåelsen med Bayer Leverkusen skjedde svært fort.
- De viste seriøs interesse for meg, noe som var avgjørende. Jeg har alltid beundret tysk fotball og fulgt den tett. Jeg har mange ganger tenkt at det ville være fint å spille der en gang. Selvsagt har mitt vennskap med Didi Hamann og Markus Babbel også økt interessen.

35-åringen ser frem til nye utfordringer i Bundesliga.
- Bundesliga er en stor liga, en tøff og fotballgal sådan. Det er en helt ny utfordring for meg. At jeg som 35-åringen får sjansen til å gå fra en toppliga til en annen tyder på at jeg har gjort noe riktig. Bundesliga har en oppadgående trend.

- Akkurat nå har de et ungt lag med utviklingsmuligheter. Jeg hentes inn for å tilføre litt rutine. Bakgrunnen er mye kunnskap og ferdigheter som Rudi Völler og Bruna Labbadia så snart indikerte. Det er en ære at slike personer ønsker deg på laget. Det gikk fort. Jeg tok den medisinske testen og undertegnet avtalen på mandag.

- Leverkusen har fått frem noen virkelige store spillere som Ballack, Lucio, Berbatov og andre. Jeg tror laget kjemper i toppen av Bundesliga denne sesongen. En finale i den tyske cupen er et godt eksempel på at Leverkusen er tilbake i toppen.

Midtstopperen innrømmer at han også hadde tilbud fra andre engelske klubber.
- Jeg hadde flere alternativer, men jeg tok beslutningen ganske raskt. Det var interesse i England, men det ville vært rart å spille for et annet lag enn Liverpool i Premier League. Det var en av grunnene til dette valget. Hovedårsaken var at jeg ville utforske nye, store tradisjoner og et suksessfullt fotballand.

- Dette var min store sjanse. Hvis jeg i fremtiden går over til trenergjerningen, vil denne erfaringen være til stor nytte. Jeg vil sikkert lære noe nytt i Bundesliga.

Frem til sesongavslutningen vil Hyypiä ha fullt fokus på oppgavene i Liverpool.
- Nå kan jeg konsentrere meg om den siste delen av sesongen med Liverpool i kampen om ligamesterskapet. Den siste kampen er 24.mai mot Tottenham på Anfield. Jeg ønsker å spille og få muligheten til å ta farvel med de strålende Liverpool-supporterne.