- LFC vil seriøst vurdere å hente Mata

Guillem Balague tror Liverpool kan komme til å forsøke å hente Juan Mata fra Valencia. De røde vil antakelig da komme med en tidlig henvendelse før eventuelt andre storklubber får i gang en budkrig.

Journalisten Guillem Balague tror Liverpool kan komme til å gjøre et forsøk på å hente Valencias angrepsspiller Juan Mata.

- Det er en mulighet for at Chori Domiguez fra Rubin Kazan signerer for Valencia i januar, og vil automatisk tjene tre ganger så mye som Mata. Det vil være et slag i ansiktet for Mata og føre ham mot en overgang til en annen klubb hvor han kan jobbe med en manager som vil hjelpe ham til å utvikle seg mens han får blomstre på den store scenen,  skriver Balague i sin spalte i tabloidavisen Daily Mirror.

- Mata har nylig blitt linket til Liverpool, og Matas kontakter har orientert Rafa Benitez om den talentfulle unge angriperens kvaliteter både på og utenfor banen. De har informeret Liverpools manager om spillerens intelligens, gode arbeidsmoral og holdninger på trening, og for ikke å glemme det faktum at han allerede snakker litt engelsk.

- Og selvfølgelig vet Rafa allerede om Matas internasjonale styrker og hans evne til å spille hvor som helst i angrepsrekka.

- Jeg har en teori om at Liverpool kan forsøke på tilsvarende måte med Mata som de gjorde med Silva: Komme tidlig inn etter ham før en budkrig eskalerer ved at klubber som Real Madrid og Barcelona presser verdien utenfor Premier League-klubbens rekkevidde.

- Den planen mislyktes med Silva sist sommer etter at Valencia nektet å forhandle med Liverpool, som var villige til å tilby 20 millioner pund.

- Valencia hadde behov for å beholde spilleren for å hjelpe til å overbevise investorer til å redusere klubbens gjeld, men nå er de villige til å selge noen foren mye høyere overgangssum.

- Jeg er sikker på at Liverpool seriøst vil vurdere en overgang for Mata, men å overtale Valencia til å skille lag med ham kan faktisk vise seg å være mer komplisert enn å overtale dem til å selge deres mer berømte stjerner. Mens Villa og Silva har nådd sitt fulle markedspotensial, vil Matas verdi øke jo lengre de kan beholde ham.