- Liverpool er i dytten

Ekspert på de røde i Liverpool Echo, Tony Barrett, mener at de fra Anfield er laget som er i form, og forteller om årets sesong og årets mannskap.

Arsenals hjemmeside har bedt Tony Barrett, korrespondenten som følger Liverpool FC for Liverpool Echo, om å kommentere laget til Rafael Benitez før kveldens møte på Anfield.

Her er noe av hva scouseren som følger de røde kontinuerlig mener:

- Hvis du spurte meg om Liverpool kunne vunnet tittelen for fem uker siden ville jeg sagt at alt var over, men etter tapet mot Middlesbrough har Liverpool vært glimrende i ligaen. Spesielt på Old Trafford, og jeg tror at etter den 4-1 seieren har det kommet fornyet tro i troppen. Det er en følelse på Merseyside at det er Liverpool som nå er i dytten, og selv om United fortsatt er i førersetet er alt du kan be om at man kjemper om ligatittelen på dette tidspunktet. Og det gjør vi.

- Vanligvis er Liverpool ute av gullstriden på dette tidspunktet og kan konsentrere seg om Europa, men nå er det et Manchester United som ikke viser storform som står foran store kamper i Champions League. De møter også lag i ligaen som kjemper for sitt liv, og alle disse kampene kan straffe dem mot slutten.

- Spillerne i troppen har blitt bedre og vi har selvsagt den glimrende stammen i laget. Den er minst like god som hos noen andre. Alvaro Arbeloa har vært feilfri denne sesongen på høyrebacken, og Fabio Aurelio og senere også Emiliano Insua har gjort en utmerket jobb på andre siden av forsvaret. Jeg tror backene er hva som har blitt vesentlig bedre. Dette er i tillegg et etablert Liverpool som har spilt sammen over tid. De har god forståelse seg i mellom, godt kameratskap og utmerket lagånd.

- Det er et tap at Steven Gerrard er ute, ingen tvil om det, men faktisk er Liverpool ubeseiret når Steven ikke har spilt denne sesongen. Jeg tror ikke du kan overvurdere hvor viktig Fernando Torres er. Hvis en ser på toppscorerlisten denne sesongen leder Nicolas Anelka med 15 mål, Gerrard har 13 og et par andre ligger rundt der, men forrige sesong scoret Torres over 30 mål totalt for Liverpool. Det viser bare hvilken målscorer han er. Han kan score med headinger, venstrefot, høyrefot, inne i og utenfor straffefeltet, han er på mange måter den komplette angriperen.