- Må ha en perfekt transfersommer

Benítez vet at han må bruke transferpengene fornuftig til sommeren. Lettere for Man United, Arsenal og Chelsea som har et økonomisk forsprang. Villa vil tilby Barry lukrativ kontrakt.

Rafael Benítez mener det er svært viktig at Liverpool lykkes på overgangsmarkedet denne sesongen for å ta steget opp og forbi Manchester United. De røde djevlene har en fordel av bedre økonomi, og kan derfor kjøpe flere og bedre spillere, mens det da også er rom for større feilmargin. Forrige sommer hentet Liverpool Robbie Keane, Andrea Dossena, Diego Cavalieri og Albert Riera. Kun sistnevnte kan sies å ha vært et godkjent kjøp.
- Hvis man bruker mye penger på en spiller og han ikke er suksessfull, er det verre for oss enn for United, forklarer Benítez overfor The Mirror.

- Hvis de begår en eller to feilkjøp, kan de likevel bruke £40M-£50M på spillere grunnet den økonomiske forskjellen mellom oss. Vi vet at vi nesten må være perfekte i omtrent alt vi gjør.

- Hvis man har mer penger, kan man signere spillere med bedre kvalitet, som United gjør. Det har ingen betyding om de benytter Rooney, Berbatov, Tevez eller Ronaldo.

- De kan spille med to og hvile to, men likevel opprettholde samme nivå, mens vi har snakket om hvordan det kunne ha vært dersom vi hadde hatt Steven Gerrard og Fernando Torres hele sesongen.

- Vi har gode spillere i stallen, men erfaringen til å kjempe om titler og spillernes kvaliteter utgjør en forskjell. Noen ganger betyr det penger, og det er lettere om man har det.

Benítez har omtrent brukt like mye på spillere som Ferguson de seneste fem årene, men har vært tvunget til å selge spillere for å finansere noen av sine kjøp. Det vil også være tilfelle i sommer. Ryan Babel, Andrea Dossena og også Xabi Alonso linkes vekk fra Anfield. Mulige kjøp kan være Gareth Barry, Glen Johnson, Carlos Tevez, David Silva og Raul Albiol.
- Penger er alltid det viktigste. Derfor er jeg så stolt av hva laget har prestert i år. Vi har vært nærmere enn tidligere med de samme problemene og de samme forskjellene mellom lagene.

- Hvis man ikke har penger, må man jobbe hardere. Jeg har stor tro på at vi kan forbedre oss.

Rafael Benítez vet også hvor viktig det er å få på plass et nytt stadionanlegg i Stanley Park for å kunne konkurrere med Manchester United, Arsenal og Chelsea. Foreløpig er stadionplanene lagt på is grunnet finanskrisen, men klubben er i forhandlinger med Carlsberg om å selge rettighetene til stadionnavnet. Liverpool risikerer dessuten å miste offentlige midler hvis planene ikke er klare til desember når en søknad om å bli VM-arena i 2018 må være innlevert.
- Økonomisk kan vi ikke kjempe med de andre store klubbene, i det minste i øyeblikket, spesielt grunnet stadionet. Old Trafford har 76000 seter, Emirates tar 60000 og Chelsea kan stole på Abramovich. Før vi får ny stadion er vi ikke i stand til å ta opp konkurransen økonomisk. I mellomtiden må vi gjøre ting veldig bra for å være konkurransedyktige, sier Benítez til The Independent.

Villa vil tilby Barry ny kontrakt
Ifølge tabloidavisen The Mirror vil Aston Villa tilby Gareth Barry en ny forbedret kontrakt i et forsøk på å få midtbanespilleren til å bli på Villa Park. 28-åringen har kun ett år igjen av sin kontrakt, og skal være høyt oppe på Rafael Benítez' ønskeliste denne sommeren. Aston Villas manager Martin O'Neill håper at en ukelønn på £80000, sikker førstelagsplass, kapteinsvervet og tilbud om en testimonialkamp vil være nok til å lokke Barry til å fortsette karrieren i Birmingham-klubben. Ashley Young skal være klubbens best betalte spiller med £56000 i uken.