- Mange små kriser

Guillem Balague kommenterer situasjonen på Anfield, og mener en må se på det store bildet. Robert Kraft utelukker ikke et nytt bud på Liverpool Football Club.

Løsningen kan være nær
På et tidspunkt for først og fremst media trykker fete typer om krisen i Liverpool og fansen blåser ut sine følelser på forum og innringningsprogrammer, mener Liverpool-kjenneren Guillem Balague at det kan være lurt å sette ting mer i perspektiv. Selv om følelser skal være en del av fotballen.

"Perspektiv går ut av vinduet når fans og media overgår hverandre via telefon eller tastatur.

Ta for eksempel Rafa Benitez - det synes ikke å ha noen betydning at han høyere poenggjennomsnitt enn Arsene Wenger og Alex Ferguson oppnåde under de fem første sesonger i deres respektive klubber. Når hjertet kommer foran hodet, er tydeligvis alt som teller at Liverpool nå har tapt fire kamper på rad. Alle, inkludert media, er opptatt av den kortsiktige løsningen.

Er det et enormt problem i Liverpool, eller er det en håndfull mindre problemer? Etter min oppfatning, er det siste nærmest hva som faktisk er situasjonen; skader samtidig for Gerrard og Torres; oppfatningen av at laget denne sesongen er blitt svekket, mangelen på penger og langtidssaken til Aquilani har bidratt til at det blir gjort et drama ut av mange små kriser.

Det er mindre fokus på manageren som har måttet rotere troppen mer enn forrige sesong: flytte spillere rundt (er Gerrard en angriper eller en midtbanespiller?) mens han overrasker alle med sin taktikk (tre midtstoppere mot Sunderland).

Likevel kan løsningen være like ved og kan bli løst hvis bare et av de mindre problemene tipper vektskåla slik at selvtilliten kommer tilbake.

For eksempel, de som sitter i sine lenestoler uten alle fakta tilgjengelig, vil tro at formen til Jamie Carragher viser at spilleren nå er forbi sitt beste ? selv om de kanskje hadde tenkt annerledes hvis de visste at tester avslører at han er en av de fem best trente i klubben.

Fotball dreier seg om oppfatninger ? men mens den stille minoriteten bruker sine hoder, snakker majoriteten rette fra hjertet og kompliserer livet til de som styrer.

Men ønsker vi at fotball skal være på noen annen måte?"

Interessert hvis konkurransedyktig
Robert Kraft har tidligere innrømmet at han var meget interessert i å kjøpe Liverpool FC, men trakk seg da han skjønte at det ikke var lønnstak i Premier League slik det ofte er i amerikansk idrett. Investoren sier at han fortsatt ikke kan utelukke et bud på klubben fra Anfield, men legger til at han i så fall må vurdere det slik at det vil være realistisk å kunne ha en klubb som vinner.

- Yeah, hvis situasjonen var riktig, sier Kraft på spørsmål om å kjøpe LFC. - Jeg elsker fotball.

- Jeg har sagt det før, jeg elsker å konkurrere under like vilkår, å se hvor godt jeg kan gjøre det mot deg. Jeg liker imidlertid ikke å tape og til tider er det ikke økonomisk forsvarlig, folk bare kaster inn penger.

- Jeg ønsket å gjøre et kjøp der oppe, men når alt kommer til alt går vi ikke inn i et forretningsprosjekt hvis vi ikke tror at vi kan konkurrere på høyt nivå. Vi liker å vinne, og vi liker å vinne regelmessig.

Kraft tror tanken på en kamp nr.39 utenfor England, for eksempel i USA, ville ha vært en suksess i hans hjemland.

- Vi kan trekke 50-60000 mennesker når vi spiller oppvisningskamper, sier eieren av fotballklubben New England Revolution, hvor Liverpool-legenden Steve Nicol er trener.

- Det ville vært smart. Slik er sporten i verden i dag, og dette er det beste mediamarkedet i verden.