- Rafa har gitt klubben et løft

Rafael Benítez skrev nylig under på en ny femårskontrakt, og assistentmanager Sammy Lee synes kontraktunderskrivelsen kom på et perfekt tidspunkt.

- Det ga alle et enormt løft, ikke bare spillere og stab, men hele fotballklubben og også hele byen - selvsagt den røde delen, uttaler Sammy Lee til Liverpoolfc.tv.

- Dere så hvilken effekt det hadde på den andre siden av parken da David Moyes signerte en ny kontrakt, og det faktum at Rafa har gjort det samme gir oss langsiktighet og stabilitet.

På spørsmål om han selv blir på Anfield ut Benítez' kontraktstid, svarer Lee følgende: - Jeg vil ikke ta noe for gitt. Dere må spørre Rafa Benítez!
- Jeg har mange erfaringer - noen gode, noen dårlige. Så jeg tar ingenting for gitt i fotball.

Liverpool ligger kun ett poeng bak Manchester United i Premier League, og Sammy Lee insisterer på at merseysiderne må holde hodet kaldt i innspurten.
- Vi har de kvaliteter som er nødvendig på dette stadiet av sesongen. Guttene har gjort det veldig, veldig bra som har fått oss tilbake i kampen. Nå må vi være tålmodige og kvitte oss med enhver form for angst. Ok, vi gikk gjennom en tørkeperiode, men nå viser vi skikkelig scoringsform. Vi blir ikke revet med av suksessen eller av at det går bra. Vi må bare fortsette å jobbe hardt på banen og på treningsfeltet.

- Du ender opp med å bruke mange klisjeer, men klisjeene er uttalelsene som har vist seg å være sanne over tid. Vi må ta én kamp av gangen. Det er enkelt. Alt du kan gjøre er å ta for deg neste kamp.

- Vi møter Fulham om to uker, etter landslagslagspausen. Vi vet ikke hvordan spillerne vil være når de kommer tilbake, og det kommer til å bli vanskelig.

- Du kan ikke følge med på andre lag. Hvis du gjør det, begynner du å miste grepet om hva du selv skal gjøre.

- Vi vet hva vi skal gjøre. Vi jobber utrettelig med å sørge for at vi får maksimalt ut av hver kamp fra nå og frem til sesongslutt.

- Vi besitter mye kvalitet og lederskap i laget. Vi vet hva vi ønsker å gjøre og hva vi kan gjøre.

Liverpool har nettet 13 mål på de seneste tre kampene, mot Real Madrid, Manchester United og Aston Villa. De røde har nå to plussmål mer enn United.
- Vi føler at vi kunne ha gjort det bedre på søndag, og det er ikke ment som mangel på respekt for Aston Villa. Vi er fornøyde, men når vi tenker tilbake på 5-1 mot Newcastle, sa folk at det ikke kunne bli særlig bedre enn det, men vi visste at det kunne og måtte bli det. Hendelsene har nå bevist det.

- Du går ikke ut for å vinne 1-0. Du går ut for å vinne så komfortabelt som mulig. Støtteapparatet her fikk litt kritikk i helgen for ikke å ha hoppet i taket da vi scoret fem mål, men vi er bevisste på det faktum at vi må forbedre oss i hver neste kamp.