- Topp fire lettere nå

Benítez mener det blir lettere å bli blant de fire beste etter seier i sekspoengskampen mot Aston Villa. Torres har problemer med anklene. Nøkkelen er å beholde spissen skadefri. Rafa hyller Reina.

Etter tre poeng mot Aston Villa har det tetnet til i kampen om de fire øverste plassene. Rafael Benítez mener seieren var langt mer verdifull enn bare poengene.
- Vi visste at vi måtte vinne for å redusere avstanden. Laget jobbet hardt. Dere kunne se hvordan alle holdt sammen, forteller Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er virkelig fornøyd på vegne av Fernando, laget og klubben. Etter denne kampen er det lettere fordi alle er gladere.

- Vi har snakket om spillerstallen. Spillere som Gerrard, Torres, Carragher, Mascherano spilte så bra forrige sesong. Dersom de kan klare det samme, kan vi gjøre det bra.

- Vi møtte et lag med mye selvtillit. Vi måtte jobbe hardt og spille bra. Forholdene var meget dårlige, men litt etter litt kontrollerte vi ballinnehavet. Vi gjorde noen feil, men forsøkte å vinne kampen fra start til slutt.

Benítez fikk igjen spørsmål om uttalelsene om at han garanterer en plass blant de fire beste.
- Du har noe erfaring som journalist. Hva tror du en manager vil si? Folk er overrasket fordi jeg sa jeg garanterer det. Men jeg er manager. Jeg må ha troen, og jeg tror 100% på at vi vil bli blant de fire beste.

Benítez vet at nøkkelen til suksess vil være å ha Fernando Torres skadefri resten av sesongen.
- Han har hatt noen problemer med anklene mer enn lysken. Han jobber hardt med fysioterapeutene og fitnesstreneren. Det avhenger av hvordan han føler seg, men han var ok til denne kampen.

- Vi signerte en veldig god spiller, en spiller med god mentalitet og kvalitet. Dere kunne se her at han hadde én sjanse og scorte på den.

- Han er en av de beste spissene i verden. For min del kan man aldri si at noen er den beste fordi det finnes andre gode spisser i andre land.

- Jeg ble overrasket her om dagen da en ekspert snakket om hvordan Gerrard scorer mål og alltid redder Liverpool. Men han er Steven Gerrard. Og det er det samme med Fernando Torres.

- Hvis disse spillerne er skadefire og spiller bra, så vet vi at vi er et veldig godt lag. Forhåpentligvis kan Fernando være skadefri frem til sesongslutt.

Benítez var også imponert over redningene til Pepe Reina.
- Reina er en fantastisk keeper. Når du har en keeper av toppklasse på et topplag, vet du at det kommer én eller to situasjoner hvor han må være god. Han var virkelig god i de situasjonene.

Benítez synes Liverpool skulle hatt straffe da Richard Dunne la ned Dirk Kuyt i 1.omgang.
- Det var et soleklart straffespark, uttaler Beníetz til Liverpool Daily Post.