- Vår erfaring kan bli avgjørende

Benítez tror Liverpools erfaring kan bli avgjørende i kampen om topp 4-plassering denne sesongen. Han vet at de røde fortsatt må forbedre seg, men mye positivt å ta med fra Wolves-kampen.

Aston Villa, Manchester City og Tottenham har blandet seg inn i kampen om Champions League-plassene denne sesongen. Rafael Benítez tror at Liverpools erfaring fort kan bli avgjørende.
- Du vet ikke hva som kommer til å skje. Men ja, i øyeblikket er dette den største bataljen vi har hatt. Det  er tre andre lag som forsøker å ta fjerdeplassen. Tidligere har det kanskje bare vært ett, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Men vi må forholde oss rolige. Vi har noen spillere med mye erfaring, og staben har vært gjennom lignende tidligere, så vi må fortsette å gjøre jobben vår og se hvor dette kan føre oss.

Liverpool møter Aston Villa i kveld. Deretter spilles neste ligakamp 10. januar mot Tottenham på Anfield.
- Min idé er bare å ta én kamp av gangen. Vår erfaring er at vi har vunnet mange kamper på rad i andre halvdel av sesongen de seneste tre årene. Det har ikke skjedd bare én gang.

- Vi må ha tro på at vi skal klare det samme igjen og være klare for det som skjer i det nye året. Jeg er sikker på at vi kommer til å forbedre oss. Vi må bare bli mer stabile.

Aston Villa vant 3-1 på Anfield tidligere i år. Rafael Benítez mener Birmingham-laget var heldige med tidspunktet kampen ble spilt.
- Hvis dere analyserer kampen, vil dere se at vi slapp inn et mål to minutter på overtid i 1.omgang da det bare skulle ha vært ett minutt tillegg. Så ga vi bort et straffespark da vi så ut til å være på vei tilbake inn i kampen.

- De spilte bra på kontringer, men de møtte oss da vi hadde noen problemer. Det var riktig tidspunkt for dem, og tydelig feil tidspunkt for oss. Nå får vi se om vi kan forbedre oss.

- Vi vet at vi må forbedre oss. Jeg har vært manager i 23 år. Jeg vet at det vil være dårlige og gode øyeblikk i løpet av sesongen

- Den eneste måten å forandre på det er ved å fortsette å jobbe hardt. Vi vet hvilke områder vi må forbedre oss på, og vi må slutte å gjøre feil.

- Vi trener bra, jobber hardt og har mer selvtillit (etter å ha beseiret Wolves). Men vi må vinne flere kamper nå. Hvis vi klarer det, vil selvtilliten komme tilbake.

- Det viktigste var å slå Wolves. Vi gjorde det, scoret to mål og holdt buret rent, så det var mye postivt å ta med oss fra kampen.