- Vår svakeste omgang i Europa

Benítez mener spillet før pause mot Fiorentina var Liverpools svakeste omgang i Europa under hans ledelse. Forsvarer bruken av Aurelio på sentral midtbane. Frustrende offsideregel. Må vinne mot Lyon.

Rafael Benítez kan ikke huske å ha sett Liverpool så svake under hans ledelse som i 1.omgang i 0-2-tapet mot Fiorentina. De røde hadde ikke gått på nederlag i gruppespillet siden 1-2 mot Besiktas i oktober i 2007, og hadde også scoret i 21 Champions League-kamper på rad, én kamp bak Bayern Münchens rekord.
- Vi ga bort ballen, de gjenvant den og spilte på kontringer. Vi vant ikke andreballene eller duellene.

- Vår mentalitet i den åpningsperioden var ikke den rette. Vi var dårlige over hele banen. Jeg kan ikke huske en opptreden som denne.

- De var over oss hele tiden, vi spilte dårlig og de var bare bedre enn oss.

-  I andre omgang hadde vi sjanser i starten. I fotball kan du se forskjellen dersom du tar vare på sjansene, akkurat som de gjorde i første omgang.

- Vi er skuffet, alle er skuffet. Man kan ikke spille på dette nivået fordi det er Champions League og det andre laget er bra.
 
Benítez vil ikke skylde på fraværet av Javier Maschernao.
- Vi hadde for mange problemer, ikke bare én spiller. Vi var ikke best på noen deler av banen. Dersom vi hadde scoret i første minutt, ville det ha blitt totalt annerledes med måten vi spiller på. I fotball må du score dersom du ønsker å vinne.

Benítez valgte å bruke Fabio Aurelio sammen med Lucas Leiva sentralt på midtbane.
- Jeg synes ikke det var å gamble ettersom vi spilte med ham der i andre omgang, og da spilte vi bra.

- Vi ble bedre med de samme spillerne i andre omgang, noe som betyr at mentaliteten ikke var god nok i første omgang.

Liverpool slapp inn det første målet da Jovetic lurte offsidefellen og satte ballen i mål alene med Pepe Reina. Adrian Mutu lå imidlertid i en soleklar offsideposisjon bak midtstopperne, men ble vurdert å ikke være involvert i spillet.
- Det var den nye regelen, og en ny feil av oss. Hvis en spiller er i en slik posisjon, er han offside. Det gjør det vanskelig for forsvarerne som blir distrahert av ham. Nå vet du ikke om en spiller er involvert i spillet eller ikke når han er inne foran mål. Det er veldig vanskelig å se når det er offside. Men regelen sier at den andre spilleren som kommer bakfra er ok. Han kan løpe igjennom. Jeg tror Jovetic var i en god posisjon. Enda en ny feil av oss.

Jovetic dro nytte av svakt forsvarsspill ved første stolpe da han økte til 2-0.
- Jeg var ikke bare skuffet over duellspillet på midtbanen, men over hele banen. De viste ingenting vi ikke hadde forventet. Vi har sett dem. Det var ingenting nytt som overrasket oss. Likevel spilte vi dårlig, fortsetter Benítez.

- Vi visste de var rett godt lag og var organisert og spilte god kontringsfotball. Vi ga bort ballen hele tiden og ga dem mulighet til å komme inn bak våre forsvarere.

Benítez vet at Liverpool nå står overfor to meget viktige kamper mot Lyon. Franskmennene har full pott etter to kamper
- Så har vi Lyon hjemme og borte i denne gruppen. De leder, og det betyr at vi nå må vinne begge kampene.

- Vi kommer opplagt ikke til å spille så dårlig igjen. Hvis du gjør så mange feil mot et slikt lag, vil du bli straffet. Det er veldig enkelt.

- Mentalt vil vi få bedre dager enn dette. Vi ble bedre, men vi hadde behov for å score tidlig i andre omgang. Vi hadde sjanser, men mislyktes med å ta vare på dem.