- Vi må vinne

Benítez vet julekampene blir viktige. Håper på en god avslutning på sesongen. Flere spillere er ute av kontrakt til sommeren, bl.a. Aurelio. Beslutning mot slutten av sesongen. Taus om transfermål.

Rafael Benitez innrømmer at oppgjøret mot Wolverhampton 2.juledag må ende med seier, og tre dager senere venter Aston Villa på Villa Park. Benítez har tro kan finne tilbake til seiersresepten og avslutte sesongen sterkt.

- Vi må vinne, sa Rafael Benítez på dagens pressekonferanse.

- Vi må ta fatt på hver kamp med seier for øyet. Du vet aldri hva som vil skje. I år taper alle lagene flere kamper.

- Vi har selvtillit fordi vi har gjort det bra i andre halvdel av ligasesongen de seneste to eller tre sesongene. Vi har vunnet mange kamper på rad og har tro på at vi kan gjøre det igjen om vi har spillere skadefrie.

- Vi må være klare for den første kampen. Forhåpentligvis kan vi vinne. Hvis vi gjør det, vil det bli enklere, men det vil bli et tøft oppgjør mot Villa.

- City, Tottenham og Villa gjør det bra. Vi må kjempe mot dem. I fjor gjorde Villa det bra, men tapte noen kamper. Nå har de brukt en del penger og har gode spillere, så det vil bli vanskelig å kjempe om den plasseringen.

0-2-tapet mot Portsmouth sist lørdag gjør at Liverpool ligger åtte poeng bak Martin O'Neills menn i kampen om en topp fire-plassering. Skuffelsen var stor etter tapet på Fratton Park, og Fernando Torres uttalte at spillerne måtte ta mer ansvar. Benítez uttaler at spillere og stab er fokusert på snu trenden.

- Jeg vet ikke om han sa det, fortsatte Benitez.

- Dere kan lese ting i pressen, men når du snakker med spilleren, så er det noen ganger ikke det samme. Jeg har snakket med ham og noen av de andre spillerne. Vi vet at vi må forbedre oss på banen.

- Som manager har du noe erfaring. Noen ganger vil du ha gode stunder og andre ganger dårlig øyeblikk. Men ettersom vi er et topplag må vi forbedre oss.

- Vi forbereder en masse som vi gjør bra. Vi forsøker å rette på feil. Men etter at vi har gått ut på banen, som mot Arsenal, og gjort det bra, må vi score mål og fullføre kampen. Vi gjorde ikke det, så vi ser til den neste kampen. Det vil bli lettere dersom vi vinner.

- Spillerne jobber hardt på hver treningsøkt, og jeg kan garantere at de jobber 100 prosent og prøver å vinne hver eneste kamp.

Det går mot hard kamp om Champions League-plassene denne sesongen. Manchester City hadde bare to tap, men Mark Hughes ble likevel erstattet av Roberto Mancini i managerstolen på City of Manchester Stadium.
 - Jeg liker aldri å se en manager få sparken. Det er viktig å ha tillit til managerne. Ting forandrer seg i fotball, særlig i England. Jeg tror imidlertid det er viktig å vise tillit til dem.

Benitez ble også spurt om Fabio Aurelios kontraktsituasjon.
- Fabio er en spiller som vil være ute av kontrakt, så vi må ta en avgjørelse. Men vi har også mange spillere, noen unge spillere, å ta en beslutning om på slutten av sesongen. Så nå får vi vente og se hvordan det går frem til da.

Overgangsvinduet åpner snart, og det er daglig spekulasjoner om spilleroverganger. Benítez ønsker ikke å kommentere mulige transfermål.
- På dette tidspunktet ser vi bare til neste kamp, og vi snakker ikke om vår overgangspolitikk. Vi skal vente og se om vi kan gjøre noe eller ikke. Jeg vil ikke snakke om spillere.