- Viktig med god start

Ukjente Debrecen venter i første kamp i Champions League på onsdag. Benítez påpeker hvor viktig det er å få en god start. Han ønsker ingen repetisjon av åpningen for to år siden.

Liverpool møter Debrecen i første kamp i gruppespillet av Champions League førstkommende onsdag. Det ungarske mesterlaget blir ansett som det svakeste i gruppe E. Rafael Benítez påpeker viktigheten av å få en god start for å unngå å komme under ekstra press. Han tenker tilbake på situasjonen for to sesonger siden. Da tok Liverpool kun ett poeng på de tre første kampene, mot Porto, Marseille og Besiktas, men klarte likevel avansement til cupspillet takket være tre seirer i de motsatte oppgjørene. I denne perioden vant de røde bare fire av ni kamper i Premier League. Et avansement fra gruppespillet gir også mer prispenger fra UEFA.
- Penger er viktig for oss. Det er også viktig for klubbens rykte å se oss videre til de avsluttende rundene. Spesielt denne sesongen er det veldig viktig, uttaler Benítez ifølge football365.com.

- Vi vet at vi alltid må begynne bra i gruppen. Å vinne vår første kamp og så analysere kampene mellom de andre lagene i puljen, Fiorentina og Lyon.

- Vi tapte vår første hjemmekamp mot Marseille for et par år siden. Det skapte store problemer for oss. Det ble vanskelig å gå videre fra gruppen.

- Vi må begynne bra, den første kampen er avgjørende. Vi må være i førersetet i gruppen med en gang fordi vi reiser til Firenze etterpå. Fiorentina vil bli vanskelig, alle italienske lag på dette nivået er tøffe.

Forrige sesong ble Liverpool slått ut av Chelsea i kvartfinalen etter 4-4 i returoppgjøret på Stamford Bridge, og det er noe Benítez fortsatt har vanskelig med å komme over.
- Champions League er en spesiell turnering, særlig for denne klubben. Du ønsker alltid å vinne, Måten vi ble slått ut på forrige sesong, etter de kampene mot Chelsea, er fremdeles en skuffelse jeg føler, spillerne også.

- Det er alltid viktig å avansere i Europa. Taper du, så blir det et stort problem. Du mister selvtillit og taper penger.

- Denne sesongen møter vi lag vi ikke har spilt mot tidligere. Debrecen er en klubb som deltar for første gang. Det er noe som bekymrer oss. Vi har noen rapporter og informasjon, men vi vet ikke mye om dem i øyeblikket.

- Men snart vil vi ha flere rapporter og noen videoer å se på. Det er viktig at vi får en god start i turneringen.

For Debrecen blir det deres første kamp i Champions League og det første ungarske laget til å kvalifisere seg for gruppespillet siden Ferencvaros i 1995-96.  De vant fem av seks kamper i kvalifiseringen, inkludert bortekamper mot Levadia Tallinn og Levski Sofia. Liverpool deltar i gruppespillet for sjette sesong på rad, og hver gang har de røde avansert til cupspillet.

Debrecen har en gang tidligere møtt engelsk motstand i Champions League. De tapte 0-3 mot Manchester United i 3.kvalifiseringsrunde i august 2005. United gikk videre med 6-0 sammenlagt. Klubben har fire spillere igjen fra forrige besøk i nordvest. Tibo Dombi spilte, mens Csaba Bernath, Zoltan Kiss og Adam Komlosi satt på benken. Kiss og Dombi var med i returoppgjøret.

Debrecen ligger på 5.plass i ungarsk Soproni Liga. På fredag vant de 1-0 borte mot ellevteplasserte Paks.