11 av 16 potensielle motstandere klare

23 lag er allerede klare for 1/16-finalen i Europaligaen. 11 av disse er seedet. Hvem som får de ni siste plassene blir avgjort når gruppespillet avsluttes 16. og 17.desember.

Vi presenterer her lagene som er klare for 1/16-finalen. Dersom det er klart om laget er seedet eller useedet i trekningen, har vi notert dette i parentes bak laget:

Unirea Urziceni (seedet)
Juventus (seedet)
Wolfsburg (seedet)
Marseille (seedet)
Sporting Lisboa (seedet)
Galatasaray (seedet)
Salzburg (seedet)
Fenerbahce (seedet)
Benfica (seedet)
Shaktar Donetsk (seedet)
PSV Eindhoven (seedet)
Ajax
Hamburger SV
Hapoel Tel-Aviv
Roma  
Werder Bremen
Athletic Bilbao
Liverpool (useedet)
Rubin Kazan (useedet)
Standard Liege (useedet)
Atletico Madrid (useedet)
Villarreal (useedet)
Everton (useedet)

Som vi ser over er 11 av de 16 seedede lagene som Liverpool kan trekke i 1/16-finalen allerede klare.

Trekningen finner sted i Nyon i Sveits klokken 13.00 neste fredag, den 18.desember. Altså dagen etter at siste gruppespillrunde i Europaligaen er ferdigspilt. Lag fra samme nasjon kan ikke trekkes mot hverandre, og vinnere og toere fra samme gruppe i Europa League kan heller ikke trekke sammen i 1/16-finalen. De seedede lagene vil få fordelen av å avslutte med hjemmekamp. Kampene spilles 18. og 25.februar.

1/8-finalen vil også trekkes samme dag, og denne trekkes fullstendig uten noen form for seeding. Da kan man altså trekke lag fra samme nasjon og fra samme gruppe i gruppespillet i Europaligaen. Hvem som får hjemmekamp til slutt avgjøres også ved ren trekning. Kampene spilles her 11. og 18. mars.

Det som kompliserer situasjonen for Liverpools del er imidlertid at Everton også er videre som useedet lag, og vil dermed få eksakt samme kampdatoer som Liverpool, og vil også i utgangspunktet skulle avslutte med bortekamp. Hvordan UEFA løser den floken gjenstår å se, men det er vel høyst tvilsomt at både Liverpool og Everton spiller hjemme på Merseyside mot europeisk motstand samme kveld.