13 førstelagsaktuelle spiller VM-kvalik

Tretten mann som er aktuelle for Liverpools lag og innbytterbenk i lørdagens kamp mot Burnley forbereder seg til VM-kvalifiseringskamper i morgen. U-landskamper i kveld.

Rafael Benitez vil sitte med hjertet i halsen, og krysse fingrene for at hans menn kommer helskinnet gjennom morgendagens VM-kvalifiseringskamper. Men landskamprunden sparkes i gang allerede i kveld, med U-landskamper. Privatlandskampen mellom Sverige U19 og Danmark U19 er høyinteressant sett med røde øyne, da Alexander Kacaniklic er med i svenskenes tropp og Nikola Saric er i troppen til danskene. Ellers er Victor Palsson med i troppen til Island U21 som gjester Nord-Irland for å spille EM-kvalifisering.

Men det er først i morgen kveld det blir blodig alvor, i form av VM-kvalifisering. Allerede klokken 19.00 norsk tid er Andriy Voronin og Ukraina i aksjon borte mot Hviterussland i Minsk. Ukrainerne kjemper med Kroatia om andreplassen i gruppe seks, og kan komme a poeng med Kroatia om resultatene går deres vei i morgendagens kamper.

Klokken 20.00 sparkes Israel v Luxembourg i gang i Ramat Gan. Selv med tre poeng i denne kampen er sjansene nå relativt beskjedne for at Yossi Benyoun & co når VM i Sør-Afrika. I samme gruppe sparkes Moldova v Hellas i gang i Chisnau en halvtime senere. Sotirios Kyrgiakos og Hellas har her muligheten til å konsolidere sin andreplass mot gruppas bunnlag.

Nederland er allerede klare for VM, men det er likevel ventet at de oransje vil stille med sine sterkeste kort mot Skottland i Glasgow. Det skulle bety Dirk Kuyt fra start og Ryan Babel på benken når kampen blåses i gang klokken 20.30.

I Belfast spilles det toppoppgjør i gruppe 3 mellom Nord-Irland og Slovakia. En seier her for Martin Skrtel & co vil bety at slovakene er så godt som klare for VM.

Utlånte Nikolay Mihaylov er med i Bulgarias tropp til kampen mot Italia i Torino, men vil neppe bli å se på banen.

Da blir det andre boller når England er vertskap for Kroatia på Wembley. Både Steven Gerrard og Glen Johnson er antagelig å finne i startelleveren til engelskmennene, og med seier vil "Three Lions" være klare for Sør-Afrika.

Det vil i praksis også Spania være om de slår Estland på hjemmebane i morgen. Fernando Torres, Jose Reina og Albert Riera er som vanlig i den spanske troppen.

Natt til onsdag skal så Javier Mascherano i aksjon for et presset Argentina borte mot Paraguay. Brasil er allerede klare for VM, og det kan gi Lucas Leiva en sjelden mulighet på landslaget i hjemmekampen mot Chile.

TIRSDAG 8.SEPTEMBER

SVERIGE U19 v DANMARK U19
Kacaniklic
Saric
(Privat)

Nord-Irland U21 v ISLAND U21
Palsson
(EM-kval)

ONSDAG 9. SEPTEMBER

19.00, Minsk, Hviterussland v UKRAINA
Voronin

20.00, Ramat Gan, ISRAEL v Luxembourg
Benayoun

20.30, Glasgow, Skottland v NEDERLAND
Kuyt, Babel

20.30, Chisinau, Moldova v HELLAS
Kyrgiakos

20.45, Belfast, Nord-Irland v SLOVAKIA
Skrtel

20.50, Torino, Italia v BULGARIA
Mihaylov

21.00 Wembley, ENGLAND v Kroatia
Gerrard, Johnson

22.00, Merida, SPANIA v Estland
Torres, Riera, Reina

01.00+, Asuncion, Paraguay v ARGENTINA
Mascherano

03.00+, Salvador de Bahia, BRASIL v Chile
Lucas

Spania har som nevnt ovenfor stø kurs mot VM. Laget slo Belgia hele 5-0 i helgen, men har ifølge Fernando Torres enda mer å gå på. Dersom Tyrkia tar poeng fra Bosnia i morgen, samtidig som Spania gjør jobben sin mot Estland, så kan spanjolene bare booke flybillettene til Sør-Afrika.

- Som lag kan vi prestere enda bedre enn vi har gjort så langt i kvalifiseringen. Vi har et ungt lag, som fortsatt er i en lærefase, så jeg er sikker på at vi vil bli bedre. Jeg håper virkelig at dette laget ikke har hatt sine beste øyeblikk ennå, uttaler europamesteren til Liverpoolfc.tv.

Spania har vunnet alle sine sju kvalifiseringskamper så langt, og har kun tapt en landskamp på nesten tre år.

- Vi vant EM, og vi oppnår gode resultater og setter rekorder for tiden. Vi får se om det holder til å bli verdensmestere, sier Torres.

- Det er for tidlig å vurdere oss opp mot de andre mesterskapsfavorittene ennå, legger han til.

Land som Argentina, Frankrike og Portugal står i fare for å ryke ut i kvalifiseringen, men Torres vil gjerne ha disse tre landene med i Sør-Afrika selv om de da vil bli sterke konkurrenter.

- VM vil ikke bli det samme uten disse landene i turneringen. Dersom disse tre klarer å kvalifisere seg, vil de være blant favorittene til tittelen. Selv slet vi med å kvalifisere oss til EM, men endte opp med å heve trofeet over hodet. Lykken kan snu over natten, og lag som sliter nå kan likevel komme langt i sluttspillet. Jo bedre lag som når sluttspillet, jo mer motiverte vil vi bli, avslutter han.