13 førstelagsspillere på landslagsoppdrag

Det er full rulle med landskamper i dag (lørdag). 13 førstelagsspillere pluss tre leiesoldater er innkalt til oppdrag for sine respektive landslag. Argentina møter Brasil i VM-kvalik.

Den første kampen sparker i gang allerede klokken 14.00. Da varmer allerede VM-klare Nederland opp med privatlandskamp mot Japan i Enschede. Dirk Kuyt kom med i den opprinnelige troppen som ble tatt ut i forrige uke, mens Ryan Babel ble hentet inn etter skade på PSV Eindhovens Ibrahim Afellay.

Ukraina skal ha en overkommelig oppgave når Andorra gjester Kiev i VM-kvalifiseringskamp. Andriy Voronin & co. ligger på 3.plass i gruppe 6, tre poeng bak Kroatia. England vil være VM-klar med seier mot Kroatia på onsdag. Ukraina kjemper i første rekke med Kroatia om 2.plassen.

For England står privatlandskamp på programmet. Både Steven Gerrard og Glen Johnson forventes å starte mot Slovenia på Wembley. Gerrard kan også ende opp med å få kapteinsbindet dersom Chelsea-stopperen John Terry ikke blir spilleklar.

Utlånte Nikolay Mihaylov, med to A-landskamper, er i Bulgarias tropp til møtet med Montenegro. Bulgaria har åtte poeng på seks kamper, men det er fem poeng opp til Irland på 2.plass. Italia leder gruppe 8 med 14 poeng.

Israel, med Yossi Benayoun, har hjemmekamp mot Latvia. Israel ligger helt nede på 4.plass i gruppe 2, poenget bak dagens motstander. Med seks poeng i kampene mot Latvia og Luxembourg vil det fortsatt være mulig å nå VM i Sør-Afrika.

Toppkampen i gruppe 2 spilles mellom Sveits og Hellas i Basel. Begge står med 13 poeng, og seierherren vil ta et langt skritt mot VM. Sotirios Kyrgiakos skal være med å forsvare Hellas' farger, mens Phillip Degen er utelatt av Sveits.

Slovakias Martin Skrtel har slitt med en kjeveskade, men er i troppen til nabooppgjøret mot Tsjekkia i Bratislava. Hjemmelaget har overrasket positivt i denne kvalifiseringen, og de har inntatt 1.plassen på tabellen etter fem seirer på seks kamper.

Fernando Torres, Albert Riera og Pepe Reina er med i Spanias tropp når Belgia er motstander i La Coruña. Spanjolene står med seks strake seirer, og kan sikre VM-billetten allerede i denne kampen med en forventet hjemmeseier dersom Bosnia & Hercegovina går på en smell i Armenia. Uansett ser det lyst ut for vertene som spiller hjemme mot Estland førstkommende onsdag. Sannsynligvis kommer bare Fernando Torres av Liverpools trio til å starte. Ifølge sportsavisen Marca planlegger landslagssjef Vicente del Bosque å stille med følgende startellever: Casillas; Arbeloa, Puyol, Piqué, Capdevila; Xabi Alonso, Xavi, Senna/Busquets, Silva; Torres, Villa.

I den søramerikanske VM-kvalifiseringen kan det bli en ren Liverpool-duell i storoppgjøret mellom Argentina og Brasil. Diego Maradona har allerede tatt ut startoppstillingen til Argentina, og Javier Mascherano blir selvsagt å finne sentralt på midtbanen. Det er langt mer usikkert om Lucas Leiva får tillit fra start for Brasil. Kampen i Rosario har avspark klokken 02.30 natt til søndag norsk tid.

Utlånte Krisztian Nemeth er på treningsleir med Ungarn U20, og i forberedelsene til U20-VM venter kamp mot klubblaget Lompard Papa. Det hersker usikkerhet om Andras Simon kommer til å slutte seg til U20-landslaget. Cordoba opplyser på sin nettside at Simon har fått tillatelse til å reise til Budapest ettersom han ikke er tatt ut i 18-mannstroppen til ligakampen mot Villarreal B i helgen, mens det ungarske fotballforbundet derimot har strøket spilleren fra landslagstroppen.

Noen av landskampene sendes på tv. Sjekk vår tv-liste for nærmere info.

LØRDAG 5. SEPTEMBER

14.00, Enschede, NEDERLAND v Japan
Kuyt, Babel
(Privat)

16.00, Kiev, UKRAINA v Andorra
Voronin

18.30, Wembley, ENGLAND v Slovenia
Gerrard, Johnson
(Privat)

19.30, Sofia, BULGARIA v Montenegro
Mihaylov

20.00, Ramat Gan, ISRAEL v Latvia
Benayoun

20.30, Basel, Sveits v HELLAS
Kyrgiakos

22.00, La Coruña, SPANIA v Belgia
Torres, Riera, Reina

20.30, Bratislava, SLOVAKIA v Tsjekkia
Skrtel

02.30+, Rosario, ARGENTINA v BRASIL
Mascherano, Lucas

 

"U-LANDSKAMP"
Lompard Papa v UNGARN U20
Nemeth, Simon
(Privat)

 

VM-kvalifiseringskamper hvis ikke annet er oppgitt.