Akademiet og Melwood mer samkjørte

Etter store utskiftninger i sommer ser det endelig ut til at staben ved Liverpools akademi og staben på Melwood snakker samme språk. Benitez positiv til videobevis. Liverpool FC om Clayton-saken.

I løpet av sommeren ble reservelagsmanager Gary Ablett erstattet av John McMahon og Antonio Gomez Perez. Frank McParland tok over som sjef på akademiet, og man ansatte Jose Segura og Rodolfo Borrell i sentrale stillinger. I tillegg hentet mann inn Liverpool-legenden Kenny Dalglish til akademiet som klubbambassadør.

Målet med alle disse endringene var bedre kommunikasjon mellom Melwood og akademiet, og Benitez mener man allerede har oppnådd dette.

- Forholdet mellom akademiet og Melwood må være bra, og alle må trekke i samme retning. Nå har det blitt veldig positivt, og mye bedre enn det var, uttaler manageren til Liverpool Echo.

- Jeg har snakket med trenerne, og det er hevet over tvil at de unge spillerne jobber hardt. På grunn av at vi hadde kun 10 seniorspillere på trening denne uka spilte vi mot U18 på akademiet, og det var fint å se de unge spillerne. Mitt råd til dem er å fortsette å jobbe hardt. Da vil de bli bedre, og da vil de også få sjansen.

Daniel Ayala har allerede tatt steget inn i førstelagsdiskusjonen denne sesongen, men Benitez mener det også er andre spillere på reservelaget som kan klare det samme.

- Jeg fulgte reservelagets trening på mandag, og ble imponert over det høye tempoet. De har prøvd på det samme i kampene, og så langt har laget gjort det bra. Det er noen kvalitetsspillere på det laget, og jeg er sikker på at reservelaget vil få en positiv sesong.

- Men selv om det er mange gode spillere på reservelaget, så foretrekker jeg å gi dem tid. De må imponere på reservelaget først, og deretter vil de få sjansen til å vise seg frem på førstelaget.

Benitez positiv til videobevis
Liverpool-manageren sier ellers til Echo at han er positiv til at UEFA tar i bruk videobevis for å straffe spillere som filmer eller for å straffe stygt spill.

- Filming må man prøve å stoppe, med alle midler man har tilgjengelig. Vi må få slutt på denne utingen, og da er bruk av video greit. Men jeg synes straffeutmålingene er feil. Man blir suspendert i to kamper for filming, mens man kun får tre kampers suspensjon for karrieretruende taklinger. Man må finne den riktige balansen.

- Jeg mener at videobevis bør brukes hyppigere. Men man må også benytte det for å få en slutt på horrible taklinger.

Liverpool insisterer på at de har handlet i tråd med regelverket
Liverpool Echo melder også at Liverpool FC insisterer på at de ikke har foretatt seg noe galt i forsøket på å hente Crewes tenåring Max Clayton til Anfield. Crewe har da heller ikke levert noen offisielle klage til det engelske fotballforbundet vedrørende saken. På Anfield hevder man hardnakket at man har holdt seg innenfor regelverket.