Alonso drømmer om Wembley

Xabi Alonso drømmer om å spille FA-cupfinalen på Wembley i slutten av mai, men innser at Everton på søndag blir et vanskelig hinder å passere. Billettinfo til bortekampen mot Real Madrid.

Xabi Alonso drømmer om å spille FA-cupfinale på Wembley i mai. I så fall må Everton beseires i 4.runde. 27-åringen har spilt cupfinale med Liverpool også tidligere, men finalen mot West Ham i  2006 gikk på Millennium Stadium i Cardiff og ikke på Wembley.

- Jeg har aldri spilt på Wembley, og forhåpentligvis vil jeg få det med Liverpool, sier midtbanespilleren til LFC Magazine.

- Jeg kunne godt ha tenkt meg å spille på gamle Wembley før det ble revet. Det så ut som et stadion med sjel. Veldig spesielt. Når jeg så kamper på TV derfra, virket det som et flott sted å spille fotball. Nå håper jeg i stedet å spille på nye Wembley. Det anlegget ser også bra ut.

- Det er flott å ha vunnet FA-cupen med Liverpool. Det er et viktig trofé i England, og velkjent over hele Europa. Men så langt i min Liverpool-karriere setter jeg Champions League-finalen i Istanbul høyest. Jeg hadde ikke vunnet noe før jeg kom til Liverpool. En andreplass i den spanske ligaen med Real Sociedad var det beste resultatet. Derfor var mitt første trofé, Champions League-pokalen i 2005, så spesiell for meg.

Nå ser altså Alonso frem til cupbataljen mot Everton på søndag.

- Begge lokaloppgjørene jeg har vært involvert i denne sesongen, både på Anfield og på Goodison, har vært morsomme kamper. Det er spesielle anledninger. Man må lære seg å ta hver kamp som den kommer, og tilpasse sine kvaliteter. Vi vet at tempoet i lokaloppgjørene blir høyt, og motstanderne er alltid tett på deg. Derfor må du bruke hodet og finne rom. Jeg kommer til å prøve og gjøre jobben min som alltid.

- Merseyside-derbyet er annerledes enn lokaloppgjørene jeg er vant med fra Spania, kampene mellom Real Sociedad og Atletico Bilbao. Også der er det lidenskapelige fans og stemningen kan være ganske amper, men her er lokaloppgjøret mellom to lag fra samme by, noe som setter en ekstra spiss på det hele. Man kan føle stemningen bygger seg opp gjennom hele uken. Alle snakker om kampen.

- Liverpool-fansen sier til meg at vi må slå Everton, men vi vet det ikke er enkelt ettersom de spiller bra og oppnår gode resultater. Men vi må vinne for oss selv og supporterne.

Liverpool er ubeseiret på de siste 13 kampene og Everton er ubeseiret på de siste sju, foran søndagens lokaloppgjør.

- Vi ønsker alltid å vinne alle kamper. Det hjelper at det har gått noen dager siden forrige kamp mot dem. Forhåpentligvis har vi hatt nok tid til å komme til hektene igjen. Vi kan bare ta en kamp om gangen, og fokusere på en turnering om gangen. Troppen er bred nok, og vi har nok fysisk styrke til å henge med i flere turneringer.

- Everton startet sesongen svakt, spesielt på hjemmebane, men har blitt mer stabile i det siste. De har funnet sin formasjon. De har et veldig godt lag, som kjemper hardt og jobber sammen som et lag. Jeg har alltid hatt stor respekt for dem, og det blir tøft igjen. Garantert.

- Jeg har vært med på å smake både suksess og feilskjær i cupen. Nå er det en ny sesong, hvor vi har startet med blanke ark. Vi slo ut Preston etter en god kamp, og nå ønsker vi å avansere ytterligere. Ettersom denne cupkampen er et lokaloppgjør vet vi at stemningen vil være høy. Vi må forberede så godt som råd er.

- Alle cupkamper er spennende, men det setter en ekstra spiss på det hele både for spillere og fans at du møter den lokale rivalen. Du skjønner først hvor viktig FA-cupen er når du har spilt i den. Jeg visste alt om turneringen da jeg var i Spania også, men det er først når du har fått føle en FA-cupkamp på kroppen at det går opp for deg hva den betyr for alle involverte parter.

- Sesongen går nå inn i en veldig viktig fase, og derfor prøver vi å trene godt. På hver treningsøkt ser du at alle er i god form og spiller bra. Det er godt, da vi møter noen gode motstandere i de store kampene vi har foran oss. Dette er spennende tider for klubben, da vi er i en god posisjon i ligaen, vi møter Real Madrid i Champions League og vi skal spille mot Everton i FA-cupen. Det er slike kamper du ønsker å spille i.

Billettinfo Real Madrid borte
Billettkontoret på Anfield har kommet med detaljene rundt salget av billetter til Liverpools bortekamp mot Real Madrid i Champions League. De røde har mottatt 3313 billetter til kampen på Santiago Bernabeu den 25.feburar. Billettene koster enten £58 eller £88. Supportere som har bortekampene mot Marseille, Atletico Madrid og PSV Eindhoven registrert på sine fancards får kjøpe disse billettene. De som har kjøpt billetter til alle de tre nevnte kampene får kjøpe billetter fra onsdag 28.januar til onsdag 4.februar. De som var på to av kampene får kjøpe billetter fredag 6. og lørdag 7.februar, mens de som kun har vært på en av disse kampene har muligheten mandag 9. og tirsdag 10.februar.

Dersom det blir billetter til overs etter dette salget, selges de resterende billettene til sesonkortholdere som var på fire av fjorårets bortekamper i Champions League onsdag 11.februar, og til fancardholdere som var på seks bortekamper i fjorårets Champions League torsdag 12.februar.