Antwi på prøve i Vejle

Frigitte Godwin Antwi er på prøvespill i danske Vejle. Foredrag om ”Når fotball blir religion” i Oslo søndag 18.oktober.

Midtstopperen Godwin Antwi ble frigitt av Liverpool i sommer. Den 30.juli skrev spanskghaneseren under for den tyrkiske toppserieklubben Ankaragücü. Denne kontrakten ser ut til å ha blitt kansellert, da Antwi ifølge tv2sport.dk nå befinner seg i Danmark hvor han prøvespiller for Vejle Boldklub.

Den 21 år gamle midtstopperen kom til Liverpool som 17-åring, men fikk aldri førstelagskamper for de røde.

Når fotball blir religion
Religionshistoriker Robert Eriksen holder foredrag om fotball og religion ved historisk museum i Oslo søndag 18.oktober kl. 13.00. Foredraget har tittelen "Da gud kom på banen - når fotball blir religion".

"Kampen mot Leeds spilles først søndag, så denne helgen brukes lørdagen til et besøk på Anfield - hjemmebanen som Liverpool har spilt kampene sine på siden klubben ble stiftet for 111 år siden. For enhver Liverpool-supporter er et besøk på Anfield å sammenligne med en reise til Mekka. Dette er hellig grunn.

Fast punkt på turprogrammet er omvisning på banen. Her får man komme inn i det aller helligste - spillergarderoben. Så går vi ut gjennom spillertunnelen og ut på selve arenaen. Guiden forteller historier og alle knipser bilder av gressmatten og de tomme tribunene."

Dette sier fotballsupporter Roar Iost i et videointervju i utstillingen "Pilegrimsreiser - hellige reiser i fortid og nåtid."

Religiøse bilder brukes ofte for å beskrive en lidenskap for fotball. Mange supportere hevder de drar på pilegrimsreiser når de skal på fotballtur til f.eks. England. I foredraget skal Robert Eriksen snakke om fotball og religion i vårt sekulære samfunn. Hvilke likhetstrekk er det mellom å være religiøs og det å være fotballsupporter?  Hypotesen er at fotball i et sekulært samfunn kan fungere som en religionserstatning for mange supportere.