Årets siste reservelagskamp

Liverpools reservelag spiller sin siste seriekamp i 2009 i kveld, når de tar den korte turen til Wigan. Med tre poeng i denne kampen vil de røde kunne feire jul på toppen av tabellen.

Kampstart på Robin Park Sports Arena i kveld er klokken 20.00. Kampen kan ses på Liverpoolfc.tv, og sendingen starter klokken 19.30. Liverpool-legenden David Johnson vil analysere kampen.

Manager John McMahon håper at hans mannskap kan fortsette vinnerrekken som har tatt de røde til topps på tabellen.

- Wigan blir en tøff test for oss. Ligatabellen kan bedra. Jeg har sett Wigan flere ganger, og de er sterke og kjemper om hver en ball, så det blir en tøff kveld, sier McMahon om avdelingens bunnlag.

- Vi er Liverpool FC, og alle spiller opp mot sitt beste mot oss. Men vi tror vi kan fortsette seiersrekken. Spiller vi opp mot vårt beste, burde vi dra i land dette. Men du vet aldri, legger han til.

- Mannskapene som lagene stiller med endrer seg fra uke til uke på dette nivået. Slik er reservelagsserien. Folk må få spilletid. Vi kommer kanskje til å stille med et par førstelagsspillere som ikke reiste til Ungarn, sier McMahon til Liverpoolfc.tv.

- Vi er ute etter stabiliteten man trenger i førstelagstroppen, så vi håper våre faste spillere vil prestere bra.

- Gerardo Bruna er på vei tilbake etter en langtidsskade, og vil være tilgjengelig for spill. Men vi får vente og se.

Etter at Liverpool tapte sin første kamp for sesongen 3-2 borte mot Blackburn, har McMahons mannskap vunnet sju seriekamper på rad. Treneren innrømmer at hans lag har fått en god start, men føler at spillerne har mer å gå på.

- Vi blir stadig bedre. Det er positivt. Vårt mål er at spillergruppen skal bli bedre og utvikle seg. Det er alt vi ønsker. Vi ser at vi får belønning for jobben vi legger ned, så jeg er ganske godt fornøyd.

- Som lag fremstår vi som bedre nå. Vi er bedre organisert, og spillerne begynner å forstå oppgavene sine, både individuelt og som lag. Det ser ut som alt begynner å fungere som det skal. Gode resultater er flott, men det er utviklingen av enkeltspillere vi er ute etter.

Duoen Daniel Pacheco og Gerardo Bruna har kanskje vært de som har imponert mest på reservelaget så langt denne sesongen. Spillerne har blitt belønnet med en plass i Champions League-troppen.

- Det er flott for dem, og det er fint at man anser dem av en slik standard at de kan bli involvert med førstelaget. Det faktum at de har fått trøyenummer er et løft både for dem og for hele vår gruppe.

McMahon har fått mye skryt av Rafael Benitez for sitt arbeide med reservelaget etter at han tok over etter Gary Ablett i sommer.

- Det er alltid hyggelig å få ros for den jobben man gjør, men alt handler som sagt om å produsere spillere. Dersom et par spillere til tar steget opp på førstelaget i løpet av sesongen, er det den beste belønningen vi kan få.