Aurelio håper på spilletid mot Burnley

Fabio Aurelio føler seg i fin form, og håper at Rafael Benitez lar ham slippe til mot Burnley på lørdag, etter at han nå er fullt ut restituert etter sin meniskoperasjon. Han spiller internkamp i dag.

Venstreback Aurelio har vært ute med skade siden han ødela kneet hjemme i Brasil i sommer. Han har den siste tiden jobbet hardt på Melwood for å komme i form.

- Jeg føler meg i fin form, og jeg jobber hardt for å komme med i troppen til lørdagens kamp, sier brasilianeren til Liverpoolfc.tv.

- Landskampavbrekket kom på et godt tidspunkt for meg, da jeg har kunnet trene meg opp igjen uten at jeg har mistet så mange kamper. Jeg skal spille i en internkamp i dag, hvor jeg håper å bevise at jeg er i god nok form til å bli involvert mot Burnley, legger han til.

- Jeg har trent i 2-3 uker nå, og lengter etter å komme tilbake i spill.

Kneskaden oppstod som kjent midt i sommerferien, mens Aurelio oppholdt seg hjemme i Brasil sammen med familien.

- Jeg spilte fotball sammen med min svoger og noen venner, og tullet bare litt rundt, og plutselig fikk jeg en merkelig følelse i kneet. Jeg ringte umiddelbart til min gamle klubb, Sao Paulo, og de undersøkte kneet og fant ut at det var en meniskskade, forklarer Aurelio.

- Deretter ringte jeg Liverpool og snakket med manageren og doktor Waller, som ga meg tillatelse til å bli operert i Brasil. Legen i Liverpool var hele tiden i kontakt med Sao Paulos medisinske støtteapparat.

- Det var svært uheldig at dette skjedde, og jeg brukte resten av ferien til å komme til hektene igjen. Nå føles det heldigvis bra igjen, og jeg er klar for å hjelpe laget. Jeg spilte i en internkamp i forrige uke, og det føltes bra.

I Aurelios fravær har Emiliano Insua gjort venstrebacken til sin. Aurelio er klar over at det vil bli tøft å spille seg inn på laget igjen.

- Emiliano spiller virkelig bra for tiden. Han var god i fjor også, så han har mye selvtillit. Det overrasker meg egentlig ikke at han gjør det så bra. Jeg har jobbet sammen med ham hver dag, og man kan se at han er en kvalitetsspiller som kan gjøre en veldig god jobb for laget.

- Vi har tre venstrebacker. Emiliano, Andrea Dossena og jeg. Vi jobber alle veldig hardt, så det blir vanskelig for manageren å avgjøre hvem som skal spille. Det er bare bra for laget, da det betyr at alle jobber ekstra hardt for å komme med i startoppstillingen, noe som vil bidra til at vi vinner flere kamper.

I fjor ble Aurelio brukt på den sentrale midtbanen i 3-2 seieren over Portsmouth på Fratton Park. En kamp som brasilianeren nettet i. Nå kan han være aktuell i den posisjonen igjen mot Burnley på lørdag, ettersom Lucas og Javier Mascherano returnerer sent etter landskamper i Sør-Amerika.

- Jeg syntes det var morsomt å spille sentralt på midtbanen mot Portsmouth. Jeg har erfaring fra spill i den posisjonen fra tiden min i Valencia også. Dersom manageren ønsker å benytte meg i flere ulike posisjoner er det greit. Jeg må være forberedt på å gjøre mitt beste for laget til enhver tid.

I fjor avga Liverpool poeng mot nyopprykkede lag som Stoke og Hull. Aurelio håper å unngå noe slikt i kampen mot Burnley.

- Vi må dra nytte av leksen vi lærte i fjor. Vi gjorde feil som kostet oss poeng på hjemmebane. Forhåpentligvis unngår vi dette i år. Det er veldig viktig for oss å ta tre poeng på lørdag.

- Burnley har overrasket alle og gjort det veldig bra. Vi vet det blir en tøff kamp, da lag ofte kommer hit og legger seg dypt for å hindre oss rom å spille i. Det er alltid vanskelig å bryte ned slike lag.

- Vi må bare jobbe hardt, og forsøke å få et tidlig mål slik at vi kan ta kontroll over kampen. Vi spiller på hjemmebane, og må vise at vi er sterkere enn dem.

- Det er ofte vanskelig å spille mot et lag som har 11 spillere bak ballen, men vi har trent på takle slike situasjoner. Vi må holde høyt tempo på ballen og skape målsjanser.

- Vi må konsentrere oss om våre arbeidsoppgaver, og gjøre vårt beste. Vi trenger å få i gang en seiersrekke. I fjor tapte vi noen poeng som kostet oss tittelen. Forhåpentligvis tar vi steget opp denne sesongen.

Aurelio har blitt godt kjent med nyinnkjøpte Alberto Aquilani i løpet av rehabliteringsperioden etter skaden.

- Vi har jobbet sammen i styrkerommet, og han har funnet seg godt til rette. Han jobber hardt for å bli skadefri, og det vil han være snart, noe som er bra for laget. Daniel Agger vil også være tilbake snart, noe som er godt nytt.