Balague: - Benítez jobber langsiktig

Benítez avviste et bud på £70M på Torres i sommer. Rafa kunne ha gått til Real Madrid på en meget lukrativ kontrakt og fått et overgangs-budsjett i ultraklassen. Han takket nei til det også.

Guillem Balague skriver i sin kommentar i Daily Mirror at Rafael Benítez ser på jobben i Liverpool som et langsiktig prosjekt.

- Rafael Benítez sa han ville slutte i Liverpool hvis Fernando Torres blir solgt. Den spanske spissen kunne blitt solgt til Manchester City sist sommer om Benitez hadde akseptert tilbudet - og det vil uten tvil bli flere henvendelser som kommer på Torres frem til den dagen han faktisk drar.

- Men det som er bemerkelsesverdig med tilbudet forelagt Liverpool sist sommer, er størrelsen på Citys bud:  70 millioner pund for Torres pluss ytterligere 30 millioner for Javier Mascherano. Benitez avviste begge fra Mark Hughes - men jeg lurer på om disse Liverpool-supporterne som har etterlyst overgangsaktivitet som ville ha skapt overskrifter og spenning ved kjøp av typer som Ribery, Villa og Silva, ville ha foretrukket at Benítez sa ja?

- Ved å avvise budene i sommer holdt Benítez seg til spillere i Premier League som er garantert å lykkes fremfor den umiddelbare inntrykk av glamorøs overgangsaktivitet, noe som etter min mening var absolutt det riktige å gjøre.

- Hvis noen skulle stille spørsmål ved Benitez' forpliktelser etter kommentaren om å forlate Liverpool - så burde dere vite dette. Rafa Benitez takket nei til muligheten til å ta over Real Madrid i sommer for FJERDE gang siden han kom til Anfield.

- Benítez takket nei til en pakke verdt 6 millioner euro per år i fireårsavtale og et transferbudjett som er en managers drøm. Og grunnen til at han avslo Real Madrid? Rafa mener at han er midt i et stort prosjekt på Anfield, et som så langt ikke har fått resultatene han forventet, men det er tydelig arbeid i fremgang, og han har tro på suksess til slutt.

- Målet er ikke å bringe ett ligamesterskapet til Anfield, men en rekke av dem og en æra der Liverpool er utfordrer til alle de store titlene i årene som kommer.