Behøver tre spillere

Guillem Balague sier Benitez har blinket ut en spiss, en høyreving og en høyreback for å få styrket stallen. Rafa fikk et år ekstra. Rick Parry går etter denne sesongen, bekrefter Tom Hicks.

Balague, som har kjent Rafael Benitez i mange år, skriver på sin hjemmeside at Rafa mener han ikke behøver å gjøre enorme investeringer for at hans lag skal forbedres tilstrekkelig. Journalisten hevder at en etter hvert økende tiltro til at Hicks og Gillett delte hans fremtidsvisjoner for klubben var hovedårsaken til at manageren nå valgte å skrive under en ny avtale. Ifølge Guillem Balague var den eneste vesentlige forskjellen på den endelige kontrakten i forhold til de siste utkast at Benitez har fått et år ekstra, noe Tom Hicks i dag også bekrefter.

"Han (Benitez) vet at det ikke vil bli enorme beløp tilgjengelig for ham å bruke og at han behøver en angriper til, en høyreving og en høyreback. Han vet imidlertid også at troppen vil selv bli bedre med litt finjustering, noen salg som gjør at han kan styrke bredden i troppen og ha en sterkere benk, kombinert med utviklingen av unge spillere som Pacheco, N'Gog, Spearing og Nemeth."

Balague sier at Rafa ble overbevist om at det ville bli hentet inn profesjonelle folk med de rette ideene for å ta over etter Rick Parry. Etter i realiteten å ha fått en avtale som trener da han kom til Liverpool FC, vil Benitez nå kunne fungere som en engelsk manager som har et partnerskap heller enn å måtte stå under en daglig leder.

Dette bekreftes også av Tom Hicks, som ikke vil komme med lovnader om transferfond men som sier at man vil fortsette å støtte manageren slik man allerede har gjort når det gjelder å hente spillere.

- Vi har ikke måtte gi Rafa noen løfter når det gjelder penger til spillerkjøp, sier Hicks til Sky Sports News. - Jeg tror imidlertid ikke Rafa er bekymret over det. Han vet at vi ønsker det samme som ham, nemlig suksess ute på banen.

- Vi vil støtte ham på transfermarkedet, slik vi har gjort tidligere. Hvis en ser tilbake på de siste par årene har vi fulgt hans råd. Vi kjøpte Torres, vi forlenget med Reina, vi kjøpte Benayoun, Babel, Skirtel, Mascherano og Dossena. Vi kjøpte Keane også, selv om det ikke fungerte, og vi vet at han ønsker å gi Agger en ny kontrakt.

- Rafa er profesjonell, han vet at han må arbeide ut fra et budsjett. En ny daglig leder vil samarbeide mer effektivt med Rafa og andre medlemmer av staben. Jeg har en veldig god følelse angående hvordan klubbens retning vil bli framover.

- Rick (Parry) vil trekke seg tilbake etter denne sesongen. Når det gjelder hans erstatter ønsker vi å gjøre det helt riktig, og det kan være at det vil ta opp til seks måneder å få en ny mann inn.