Benítez om hvorfor Reina er den beste

I samtale med LFC Magazine snakker Rafael Benítez ut om hvorfor han ser på sin egen José Reina som Premier Leagues beste keeper. Overveldet Victor Palsson. Kvintett vil ha Hammill.

Siden ankomsten fra Villarreal i 2005 har José Reina vært en formidabel suksuss på Anfield, og har blant annet vunnet Golden Glove i Premier League tre av de fire siste sesongene, i tillegg til å slå en rekke klubbrekorder. En sen redusering fra Robbie Keane i siste ligamatch var også det eneste som forhindret spanjolen å ta sin fjerde Golden Glove på rad.

En av den spanske landslagsreservemålmannens største beundrere er hans egen Liverpool-sjef Rafael Benítez. Allerede før Reina kom til Liverpool mente manageren at man hadde kjøpt Spanias beste keeper, noe mange rynket på nesen ved når blant annet Iker Casillas er fra middelhavslandet.

- Pepe er en fantastisk keeper. Akkurat for øyeblikket mener jeg at han er den beste målvakten i Premier League på grunn av hans stabilitet. For et lag i toppsjiktet kan det noen ganger være vanskeligere å ha en keeper som presterer så jevnt som det Pepe gjør, ettersom han ikke blir utsatt for så mange involveringer som andre keepere, skryter Benítez til LFC Magazine.

- Ved enkelte tilfeller har han kanskje et par redninger eller involveringer i løpet av en hel kamp. At han har vært så godt som han har, beviser bare hvilken fantastisk keeper han er, fortsetter Rafa.

I mars ble 26-åringen den keeperen i Liverpools ærverdige historie som på kortest tid så langt har holdt nullen 100 ganger tilsammen, i alle turneringer. Da slettet han Ray Clemences gamle rekord, som har stått i over tre tiår.

Reina nådde milepælen i 5-0-overkjøringen av Aston Villa, en kamp hvor han også bidro med målgivende på Albert Rieras 2-0-scoring. Hans evne til å skape sjanser for lagkameratene og foreta seg hurtige igangsettinger med kirurgisk presisjon er en styrke som Benítez setter umåtelig stor pris på.

- Målmenn med like god bevissthet som Pepe er noe som muligens er mer vanlig i eksempelvis Spania, hvor keeperne ofte liker å starte hurtige angrep. Man ser dette mye i Spania, men også i Sør-Amerika, spesielt gjelder dette de argentinske keeperne, fortsetter Liverpool-manageren.

- Det første man ser etter i en keeper, er hvor god han er, først og fremst som en keeper. Hvor god han er innenfor femmeteren og på streken, og han må kunne bruke hendene på en bra måte. Etter dette, om en keeper kan bruke føttene på samme måte som Pepe, er det en stor bonus. Det er en fordel for oss at Pepe er god med beina fordi det er ensbetydende med at vi kan sette i gang hurtige overganger, avslutter Rafael Benitez.

Palsson i drømmeland
Den islandske tenåringen Victor Palsson var så overveldet over å få spille sammen med Steven Gerrard forrige uke at han måtte spørre Liverpool-stjernen om det var greit at ham selv var kaptein for reservelaget.

18 år gamle Palsson ankom fra Århus i januar, og ser ut til å være den nye reservelagskapteinen under John McMahons ledelse. Palsson var også kaptein da reservelaget beseiret Cambridge United tirsdag kveld.

Da Steven Gerrard møtte opp med reservelaget på kort varsel i forrige uke, etter at han i rettssalen av juryen ble erklært uskyldig for voldelig oppførsel, visste ikke unge Palsson hvordan han skulle reagere. Førstelagskapteinen spilte andre omgang i 2-2-kampen mot Tranmere.

- Det kom som en stor overraskelse, og alle var helt i skyene. Men da Steven Gerrard ankom garderoben følte jeg at jeg måtte spørre han om det var greit at det var meg som bar kapteinsbindet, og ikke ham, forteller Victor Palsson til Liverpool Echo.

- John McMahon ønsket at jeg skulle gjøre jobben, og Steven var veldig overbærende og ønsket meg lykke til med det. Å spille ved siden av ham var en flott erfaring, og han snakket til meg og hjalp meg hele tiden, uttaler 18-åringen.

Palsson anses som en spennende mann for fremtiden på Melwood, sammen med det argentinske stjerneskuddet Gerardo Bruna, som scoret siersmålet mot Cambridge. Reservenes neste treningskamp er borte mot Notts County i morgen.

Siktet for granatbesittelse
To menn har blitt siktet etter at det ble funnet en fullt intakt håndgranat utenfor Liverpool-legenden Kenny Dalglish sitt hjem. Eksplosivene ble fjernet av bombeeksperter etter å ha blitt sett i gårdsmuren utenfor hjemmet i Southport søndag kveld, melder BBC.

En talsmann for politiet kunne bekrefte at funnet ikke settes i sammenheng med Kenny Dalglish, som er ventet å returnere hjem snarlig etter at klubben har returnert fra sine sesongforberedelser i Asia.

Roy Keane snuser på Hammill
Ifølge Daily Mirror skal Ipswich-manager Roy Keane være lysten på å hente Liverpools talentfulle flankespiller Adam Hammill til Portman Road. Swansea City, Nottingham Forest, Crystal Palace og Leeds United har også kommet med forespørsler angående 21-åringens tjenester, som har vært på utlån til Dunfermline, Southampton, Blackpool og Barnsley i løpet av de siste tre sesongene, med oppholdet i Skottland som ga størst suksess.