Burnley vekker dårlige minner

Benítez ikke sikker på om 0-1-tapet på Turf Moor er hans største nedtur i sjefsstolen. Hansen advarer mot å ta for lett på Burnley. Anfield ønsker Burnley-fansen velkommen.

Rafael Benítez har dårlige minner fra Liverpools forrige møte med Burnley. I januar 2005 tapte de røde 0-1 etter at Djimi Traore hadde hælsparket ballen inn i eget bur.
- Jeg husker det målet. Det var en dårlig tid. Den første kampen ble utsatt. Jeg skulle ha brukt Zak Whitbread og Jamie Carragher i midtforsvaret. Ettersom kampen ble avlyst, brukte jeg Sami og Whitbread, med Whitbread i en annen posisjon.

- Det er dårlige minner, mange av dem, fra denne kampen. Men man må ta med seg det positive, det å håndtere troppen. Spillernes viljestyrke avhenger av kampen.

Jerzy Dudek og Sami Hyypiä var de eneste seniorspillerne som startet oppgjøret. Benítez fikk mye kritikk etterpå, kanskje har aldri kritikken mot spanjolen vært større i hans fem år på Anfield enn etter kampen på Turf Moor.

- Jeg husker ikke om det var den største nedturen. Vi tapte noen kamper det året, og jeg var ikke veldig glad. Det var dårlig. Det var en av de tapene, men jeg kan ikke si at det var det verste.

- Det er lenge siden. I fotball er hver uke annerledes. Etter stormen vil du alltid få se sola. Selv i England. Jeg hadde selvtillit, visste det ville bli vanskelig, men jeg var sikker på at vi kunne vise karakterstyrke.

- Man forsøker å lære når man taper. Det er lettere å finne flere ting som kan forbedres. Når man vinner, må man være smart, ta et steg tilbake og analysere, men det er ikke enkelt. Når man taper noen kamper, må man analysere og finne løsninger.

Benítez mener at spillerstallen er langt bedre nå enn i 2005.
- Nå er troppen totalt annerledes. Man blir aldri ferdig med å bygge opp laget, men nå er det nærmere å være min tropp. Dersom dere ser på de to lagene, kan dere se at det er mye bedre nå.

Hansen advarer mot å ta for lett på Burnley
Alan Hansen mener at Liverpool ikke må tro at poengene mot Burnley er i lommen før avspark. "The Clarets" har vunnet både mot Manchester United og Everton denne sesongen, men begge oppgjørene har vært på Turf Moor. På bortebane står Lancashire-klubben uten poeng.
- Ingen bør ta tre poeng for gitt mot Burnley, sier Hansen til LFC Weekly.

- Alle forventer at et nyopprykket lag kommer og viser en utrolig oppofrelse og kjemper, men ingen forventet at de skulle beseire Manchester United og Everton på Turf Moor.

- De viste i de kampene at de er et fabelaktig fotballag, men jeg tror det bør passe oss.

- Hvis de kommer til Anfield og forsøker å spille fotball, da bør kampen bli litt åpen. I så tilfelle vil man forvente at Liverpools kvalitet tar over.

- Det ville vært bedre for oss om de kom til Anfield etter tre tap, men de er høyt oppe og full av selvtillit.

- Anfield vil være en flott arena for deres spillere. Fra et Liverpool-synspunkt bør det det bli et annet resultat enn i forrige hjemmekamp mot Aston Villa dersom vi angriper fra start.

Anfield ønsker Burnley-fansen velkommen
Burnleys tilreisende supporterne vil bli ønsket velkommen av Liverpool FC på en spesiell måte når de gjester Anfield i dag. Fra starten av 2009/10-sesongen har Liverpool dekorert utsalgsbarer i borteseksjonen i  Anfield Road End med gjestenes klubbmerke og farger. Liverpool er trolig det eneste klubben i Europa som praktiserer dette. Konseptet ble også benyttet mot Stoke og Aston Villa.
- Fra starten av inneværende sesong har vi pyntet utsalgstedene for de gjestende supporterne med deres egne farger og en velkomstmelding, uttaler LFC Public Retail Commercial manager Kieran Tringle til Liverpoolfc.tv.

- Det var en idé jeg hadde, og den har sin opprinnelse fra det å følge Liverpool på bortekamper og ikke føle seg som en kunde av hjemmelaget.

- Vi er den neste klubben i Europa som har denne tilnærmingen overfor besøkende supportere. I Champions League vil vi bruke tekst på et passende språk for våre gjester. Så jeg vet hvordan man sier velkommen på ungarsk.