Carra forsvarer kjøp av unge spillere

I kjølvannet av Chelseas transferforbud raser debatten om storklubbenes rekruttering av unge spillere fra andre klubber. Carragher synes det er greit å rekruttere ungt, så lenge reglene blir fulgt.

Liverpools visekaptein, Jamie Carragher, synes det er helt greit å hente unge talenter både fra andre klubber i England og fra utlandet, så lenge gjeldende regelverk blir fulgt.

Chelsea får som kjent ikke kjøpe spillere i de neste to transfervinduene etter at de rekrutterte Lens-spissen Gael Kakuta på ulovlig vis. Dersom FIFAs dom blir stående, vel og merke. Nå er både Manchester United og Manchester City anklaget for lignende regelbrudd. Carragher føler at det er opp til fotballens øverste organer å definere hva som er lov og hva som er lovbrudd.

- Så lenge klubbene ikke bryter regelverket, kan du ikke klandre dem. Dersom det er mulig å hente gode spillere fra utlandet veldig billig, må du benytte sjansen til å forbedre troppen med tanke på fremtiden, slår Carra fast til Sky Sports News.

- Det er opp til FIFA og UEFA om de vil endre på regelverket, men så lenge klubbene opererer innenfor regelverket og vet de ikke har gjort noe galt, må dette være helt greit.

- Jo flere unge talenter vår klubb henter hit, jo verre blir det for de som allerede er her å slå igjennom. Men vi har en fantastisk lagånd og kvalitet her i Liverpool, og jeg er sikker på at de som er gode nok vil spille seg inn på førstelaget til slutt uansett.

- Vi har en kjerne med lokale spillere nå, og forhåpentligvis vil vi ha det i fremtiden også. Når jeg og Stevie legger opp, krysser jeg fingrene for at andre lokale gutter står klare til å ta opp arven etter oss.