Carragher om titteldrømmer og soneforsvar

Carragher mener det er for tidlig å avskrive Liverpool i tittelkampen. Forsvarsspillet må forbedres. Alle spillerne skal være komfortable med sonesystemet.

Jamie Carragher oppfordrer lagkameratene til å glemme de avgitte poengene denne sesongen og heller konsentrere seg om å klatre på tabellen. Visekaptein uttrykker frustrasjon over to tap på fire kamper, men det er ennå for tidlig å avskrive Liverpool i tittelkampen.
  
- Det vi må gjøre er å beholde fokuset. Jeg er gammel nok og moden nok til ikke å lytte til det alle andre sier, uttaler Jamie Carragher til Daily Post.

- Vi vet vi har tapt to av de fire første kampene etter at vi bare tapte to hele forrige sesong, men det handler ikke om hvor mange du vinner eller taper, men hvor mange poeng du får.
  
- I de to senente sesongene har vi tapt færre kamper enn Manchester United, men de har vunnet ligaen to ganger, slik at det beviser poenget. Men hvis du fortsetter å tape kamper, fortsetter du å miste poeng.
  
- Vi må sørge for at vi ikke bryr oss om de andre lagene. Forhåpentligvis er det noe vi kan lære av forrige sesong, ikke tenke på dem, men gjøre våre egne saker.
  
- Med 10 kamper igjen forrige sesong var vi fem eller seks poeng bak United og folk sa vi hadde en stor sjanse til å vinne ligaen. Vi er seks poeng fra toppen nå og 34 kamper igjen.
  
- Hvis vi har så mange igjen i stedet for bare 10, er det åpenbart at vi har en mye større sjanse til å klare det, men vi er fortsatt i tittelkampen, ingen tvil om det.
  
Carragher innrømmer at forsvarsarbeidet må bli bedre.
- Vi har sluppet inn mål fra dødballer denne sesongen, men jeg tror ikke det handler om mangel på forståelse. Det er kanskje det at vi ikke har angrepet ballen, mistet et løp eller noe. Hele laget kommer tilbake i feltet for å forsvare seg. Hvis en spiller ikke gjør jobben sin, havner ballen i nettet.
  
- Det handler ikke om de nye spillerne. I spillet generelt har vi gjort det bra, men det er selvsagt noe vi må forbedre.
  
- Når du mannsmarkerer, sier alltid folk at du vet hvem som har feil i målet du slipper inn. Men fordi vi kjenner sonesystemet litt bedre enn dere, vet vi hvem som har hatt skylden når noen ikke har gjort jobben sin. Vi snakker om det på treningsfeltet for å få rettet på det. 
  
- Det er lett å sette fingeren på mannsmarkering, men vi er klar over hvor det har gått galt, og på lørdag må vi rette på det.
  
- Vi har brukt dette systemet i lang tid slik at alle bør være komfortable med det. Personlig har jeg brukt det i fem eller seks år under manageren, og i noen av dem har vi hatt en av de beste statistikkene i Premier League. Det handler om spillere som ønsker å heade ballen og være aggressive i boksen. 
  
Carragher har vunnet samtlige titler unntatt Premier League med Liverpool. Han vet at ligapokalen en dag ender på Anfield - enten med eller uten ham.
  
- Det er i tankene mine, men i Liverpool handler det om å vinne - det er hva vi vil - så vel som i framtiden.

- Rafa kan ikke tenke: "Jeg må vinne ligaen for Carra ". Han gjør det for klubben, samt å legge veien for fremtidige sesonger.
  
- Jeg er sikker på at vi får den til slutt, enten det er med eller uten meg. Det er viktig at klubben kommer til å vinne titler, men for Liverpool, ikke bare for meg - selv om jeg ville like å klare det fra et personlig ståsted.
  
- Jeg har vært heldig med hva jeg har vunnet hittil, og jeg er virkelig takknemlig for det, men klart jeg vil vinne Premier League. Hvis ikke så har jeg fortsatt vunnet mange trofeer, men det viktigste er å se Liverpool vinne titler, enten jeg er her eller ikke.