CL-uttak verdifullt for ungguttene

Benítez har meldt på flere unggutter i Champions League-troppen. Han tror det kan bli en nyttig erfaring for dem. Rafa har tro på Ayala. Borrell forteller om tapet mot Nottingham.

Champions League-troppen ble offentliggjort i forrige uke. Philipp Degen og Nabil El Zhar ble offer for at åtte av 25 plasser på A-listen er satt av til nasjonalt utviklede spillere. Minst fire av de åtte plassene er reservert spillere som er brakt frem i egen klubb (spillere som har tre hele sesonger i klubben fra fylte 15 år til 21 år): Steven Gerrard, Jamie Carragher, Martin Kelly og Jay Spearing. Liverpool har ført opp to spillere som er utviklet av andre klubber i England: Glen Johnson og David Martin.

I tillegg kan hver klubb melde på et ubegrenset antall spillere på B-listen, spillere født etter 1.1.1988 og som har vært minst to sammenhengende år klubben. Her valgte Rafael Benítez å ta med Emiliano Insua, Stephen Darby, Damien Plessis, Nathan Eccleston og David Amoo. B-listen kan endres inntil 24 timer før hver Champions League-kamp. A-listen kan først justeres etter gruppespillet. Hele Champions League-troppen består i øyeblikket av 28 spillere.

- Vi måtte utelate to spillere fra listen. Det var en vanskelig avgjørelse, sier Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Det er en veldig god erfaring for de unge spillerne å bli involvert. Det er viktig for dem å være på listen. Hvis de er i troppen, eller spiller, vil det være fantastisk for dem.

- Når du reiser av gårde med seniorspillere, kan du alltid lære noe. Jeg tror det er veldig viktig for dem.

- Vi må forberede laget til disse seks kampene. Forhåpentligvis vil vi få flere kamper når gruppespillet avsluttes.

- De unge spillerne vet at dersom de jobber hardt og forbedrer seg, så vil de få sjansen.

Benítez trekker frem Daniel Ayala som har debutert for førstelaget denne sesongen.
- Ayala har gjort det veldig bra for oss. Han spiller veldig bra for reservene. Han er bare 18 år og lærer. Han vil bli en god spiller i fremtiden.

Borrell om juniorlagets tap mot Forest
Juniorlaget tapte 0-2 borte mot Nottingham Forest i helgen. Liverpool spilte uten Lauri Dalla Valle på grunn av skade og Thomas Ince. Forsvarer Conor Coady hadde denne gang i en mer offensiv rolle, og fikk en scoring tvilsomt annullert for offside. Trener Rodolfo Borrell var veldig ordknapp i sine kommentarer til Liverpoolfc.tv etter kampslutt, men letter litt mer på sløret da Liverpool Daily Post ba om en uttalelse.
- I 1.omgang var de litt bedre enn oss. Til tider spilte de langballer, og de tok ledelsen. I 2.omgang var vi bedre enn dem. Vi hadde mer ballinnehav, og de bli litt slitne.

- Men vi kunne ikke score målene som ville fått oss tilbake i kampen. Vi scoret ett mål, som dommeren sa var offside. Jeg er ikke sikker på det, men fra min posisjon var det vanskelig å se. På 2-1 kunne det ha blitt annerledes.

- Men vi leter ikke etter unnskyldninger. Det er tid for ikke å si mye. Vi må bare jobbe hardt og bli klare for den neste kampen.

Lørdag venter Barnsley på The Academy i Kirkby. Liverpool skal forsøke å finne tilbake til vinnerformen etter to strake tap.
- Vi må bare være klare til neste kamp og fortsette å se fremover. Vi har behov for å jobbe hardt og forbedre oss. Spillerne gjør det, og forhåpentligvis kan vi forbedre oss.

Liverpool skal sjekke om Dalla Valle blir i stand til å spille.