Dalglish tror på god start

Legenden Kenny Dalglish mener august kan bli en god åpningsmåned for Liverpool i 2009/10 og at det er lov til å håpe på full poengpott. Djibril Cissé klar for Panathinaikos.

Kenny tror på 12 poeng
Liverpool starter den kommende ligasesongen med Tottenham borte, hjemmekamper mot Stoke og Aston Villa, samt en kort tur til Bolton i løpet av august. Kenny Dalglish tror muligheten så absolutt er til stede for at de røde kan greie å vinne alle fire kampene og få en perfekt start i 2009/10.

- Vi har alltid startet sesongen med en bortekamp med Rafael Benitez som manager, og vanligvis også en vanskelig en, sier Dalglish til LFC Magazine.

- Tottenham vil håpe på en bedre start enn forrige sesong hvor de var på nedrykksplass de første ukene. Det virker som om Harry Redknapp vil rydde atskillig opp i spillerstallen, mens Rafa er på utkikk etter en spiller eller to for å fullføre sitt puslespill. Det er alltid lettere å starte en sesong hvis du ikke har gjort for mange forandringer i spillerstallen og det tror det kan bli forskjellen på de to lagene.

- Vår borteform forrige sesong var utmerket, og ironisk nok spilte vi noe av vår beste fotball i første omgang på White Hart Lane men greide på en uforklarlig måte å tape kampen. Jeg kan ikke se at det vil skje igjen.

- Vi har ingen kvalifisering til Champions League å tenke på i år, slik at fokus kan rettes kun mot å få en best mulig start i ligaen. Den første hjemmekampen mot Stoke vil bli veldig interessant siden tilsvarende kamp i fjor var en av de kampene hvor man ikke greide å bryte ned motstanderen og vinne på Anfield. Hvis vi kan få en tidlig scoring, og komfortabelt få kontroll på kampen, da vil det gi oss en perfekt start.

- Aston Villa gir oss alltid bra motstand, og selv om vi slo dem grundig forrige sesong kunne det fort blitt et helt annet resultat hvis de hadde tatt vare på et par tidlige sjanser. Det er likevel et lag vi skal slå hjemme.

- Den siste kampen i august er borte mot Bolton, i den samme helgen som den første kampen innbyrdes blant de fire store spilles da Mancester United er verter for Arsenal. Forhåpentligvis kan Arsenal reise til Old Trafford å gjøre en jobb, en målløs kamp ville vært perfekt for Liverpool.

- Ingen betviler den konkurransen som er i Premier League. Lette kamper er en raritet, men med ingen kamper i Champions League til å forstyrre før ut i september vil det være en god sjanse for oss til å ta maksimum med poeng og starte med et smell.


Cissé til Hellas
Djibril Cissé har gått til Panathinaikos fra Marseille for £7M, og skrevet under på en lukrativ 4-års kontrakt for grekerne. Den tidligere Liverpool-spissen kan dermed bli ny lagkamerat med Sebastian Leto, som altså er en annen spiller som kan ende opp i Aten.