Debrecen jakter et historisk poeng

Debrecens trener Andras Herczeg håper å skape historie med å ta poeng fra Liverpool. Ungarerne står med null poeng i gruppe E. Fiorentina sliter normalt mot Lyon.

Debrecen er debutanter i Champions League denne sesongen, men har hittil tapt alle gruppespillskampene. I morgen håper Debrecen-trener Andras Herczeg på et historisk poeng mot Liverpool.
- Hvis vi spiller uavgjort mot Liverpool, vil det bli det beste resulatet i vår klubbs historie, sier Herczeg på dagens pressekonferanse i Budapest.

Liverpool må vinne på Ferenc Puskas stadion og også håpe på at Lyon vinner eller spiller uavgjort mot Fiorentina. De røde ryker ut med poengdeling.
- Denne kampen er enkel for Liverpool. De må vinne, ingenting annet gjelder, fortsetter Herczeg.

- Vi skal forsøke å gjøre oppgaven deres så vanskelig som mulig. Om det er godt nok, får vi bare vite etter kampen.

Champions League har vært en ny erfaring for Debrecen. De åpnet med stor entusiasme og tapte kun 0-1 på Anfield. Deretter har det blitt 0-4 mot Lyon og 3-4 og 2-5 mot Fiorentina.
- Dette har vært en flott erfaring. Vi har lært så mye, spesielt at vi ikke kan miste ballen på dette nivået. Hvis man gjør det, vil mye bedre lag straffe deg med scoring. Hvem jeg synes er de to beste lagene i gruppen? Det er vanskelig for meg å si. Alle våre tre motstandere er meget store klubber. Jeg kan ikke velge mellom dem.

Debrecen ligger på 6.plass i hjemlig liga.
- Denne kampen mot Liverpool vil være vår siste hjemmekamp i Champions League til vi kvalifiserer oss igjen. Målet vårt er å vise vårt beste. Vi hadde troen da vi startet denne reisen, og vi vil fortsatt beholde den selvtilliten, men det har vært en tøff måte å lære på.

- Men vi har fortsatt som mål å ta vårt første poeng i gruppen, og vi håper at vi kan klare det mot Liverpool. Om vårt beste vil være godt nok, får vi vente og se.

Midtbanespilleren Peter Szakaly er temmelig klar over forskjellen på europeisk toppfotball og hjemlig serie.
- I den ungarske ligaen vet vi at vi vil vinne med fem eller seks spillere på sitt beste. I Europa må alle elleve være på sitt beste hele tiden. Vi har lært i det skarpe rampelyset som følger Champions League rundt.

Debrecen kommer sannsynligvis til å stille med ni av spillerne som tapte på Anfield i september. 27-årige Leandro skal visstnok være ut med en hamstringskade. Enten Zsolt Laczko eller Marcell Fodor ser ut til å få plassen på venstrebacken. Norbert Meszaros er tilbake fra en lyskeskade. Spissen Robert Feczesin er fortsatt ut med kneskade. Keeper Vukasin Poleksic ble spart i fredagens 2-1-seier mot Honved, men forventes å være i startoppstillingen i morgen.

Fiorentina med svak statistikk mot Lyon
Fiorentina og Lyon har møtt hverandre tre ganger i Champions League de seneste 15 månedene. Så langt ha italienerne kun tatt ett poeng. Da lagene møttes i Firenze forrige sesong, på kampdag 5, måtte Fiorentina vinne, men tapte 1-2.