Degen tilbake på landslaget

Philipp Degen er glad for å være tilbake på det sveitsiske landslaget. Kuyt og Babel for Nederland. Benayoun for Israel. Ingen landskamp for Lucas og Voronin.

Philipp Degen har nå blitt belønnet med en plass i den sveitsiske landslagstroppen til privatkampen mot Italia i Basel onsdag 12.august. 26-åringen har ikke spilt en landskamp etter overgangen fra Borussia Dortmund i fjor sommer. Forrige landslagsoppdrag var i EM 2008, men var da ubenyttet reserve i alle tre gruppespillskampene. Backen mistet nesten hele forrige sesong med skader. Nå har han vært involvert i alle Liverpools pre-season-kamper, og fått hele 305 minutters spilletid.  Bare Mikel San José og Lucas Leiva har vært oftere på banen i sommer.

- Jeg er glad for at (landslagstrener) Ottmar Hitzfeld har tatt meg ut til treningskampen mot Italia. Jeg er frisk og føler meg veldig bra. Jeg er klar for å bidra til gode kamper for det sveitsiske landslaget, så vi kan gi oss selv en sjanse til å komme til VM neste år som vi gjorde i 2006, sier Degen til sin offisielle nettside.

Sveits ligger på 2.plass i gruppe 2 i VM-kvalifiseringen, men med like mange poeng som gruppeleder Hellas.

Dirk Kuyt og Ryan Babel ble som forventet med i Nederlands endelige tropp til privatlandskampen mot England i Amsterdam.

Israel møter Nord-Irland til vennskapskamp i Belfast. Yossi Benayoun er selvsagt blant Israels utvalgte.

Andriy Voronin er ikke tatt ut i Ukrainas tropp til privatlandskampen i Kiev mot Tyrkia, og Lucas Leiva får ikke tillit av Brasils landslagssjef Dunga i møtet med Estland i Tallinn.

Troppene til England og Italia blir offentliggjort i helgen.