Echo: - Forholdet var elendig

Tony Barrett er ikke i tvil om at forholdet mellom Alonso og Benítez var elendig. Derfor var det kanskje greit at partene skilte lag. Alonso og Arbeloa debuterte for Real. Barrett slutter i Echo.

Tony Barrett skriver i dagens utgave av Liverpool Echo at forholdet mellom Rafael Benítez og Xabi Alonso var så dårlig som det kan være mellom manager og spiller. Når det kom en avskjed på denne måten, var det til det beste for alle.
- På måten forholdet mellom Alonso og Rafael Benítez hadde utviklet seg, forventet mange et par sure kommenterer mellom Madrid og Merseyside straks spillerens overgang til Real var sluttført, skriver Barrett.

- Alonso valgte å opptre profesjonelt og ga opp muligheten til å engasjere seg i hva som ville ha vært en unødvendig og tilsynelatende blodig oppvask. Han valgte å si de rette tingene om sin tidligere klubb og også snakke om respekten han har for sin tidligere manager.

- Benítez vendte oppmerksomheten til fremtiden ved å berømme Alberto Aquilanis egenskaper i en fotballmessig tale om "kongen er død, leve kongen".

- Med slik sømmelighet opprettholdt, i det minste i det offentlige rom, er det vanskelig å forestille seg at duoen var så langt fra hverandre de seneste 12 månedene som det er mulig for en manager og spiller å være.

- Så de skal ha all honnør for at de holdt problemene mellom seg og innenfor veggene fordi i en klubb det har vært så mye uro, ville det ha vært katastrofalt hvis forholdet mellom to av de viktigste støttespillerne hadde kommet utenfor Melwoods vegger.

- Forholdet nådde bunnnivå i Belgia sist sommer da Alonsos sinne over Benítez' beslutning om å gjøre ham tilgjengelig for salg nesten førte til at han nektet å spille Champions League-kvalifiseringskampen mot Standard Liege.

- Alonso ba manageren om å velge Jay Spearing eller Damien Plessis så han ikke skulle bli cup-tied om han signerte for en annen klubb.

- Når man ser på hvordan Liege truet Liverpool, som allerede var uten Javier Mascherano den kvelden, så vil man ikke tenke på hva som kunne ha skjedd om Alonso ikke spilte.

- Fra det øyeblikket var det ingen vei tilbake. Selv om Alonso gjenfant fatningen og fortsatte med å spille en avgjørende rolle mens Liverpool fikk sin beste ligasesong på to tiår, var forholdet mellom spiller og manager ødelagt, og det kunne ikke bli godt igjen.

- Når det kom en avskjed på denne måten, var det derfor til det beste for alle.

- Alonso fikk returnere til sitt hjemland Spania med sin unge familie, og han fikk gå til en klubb som har ambisjoner som kan beskrives med de hundrevis av millionene euro de har brukt i sommer.

- I en klubb der pengene på ingen måte flyter fritt, var Benítez i stand til å øke transfermidlene til det nivået som vil tillate ham å hente de transfermålene han føler vil ta Liverpool det neste steget, fra å være utfordrer til å bli mester.

Alonso og Arbeloa debuterte
Både Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa debuterte for Real Madrid i gårsdagens 5-1-seier mot Toronto. Arbeloa spilte første omgang, mens Alonso ble byttet inn i det 62. minutt. Midtbanespilleren var svært glad for å ha reist på Real Madridss turne til Nord-Amerika.
- Det er noe jeg ønsket, å fly hit og begynne å bli kjent med lagkameratene mine. Nå får vi mer tid sammen. Det var stort å få spille min første kamp med en ny klubb, en ny drakt og nye lagkamerater, forteller Alonso.

Barrett ferdig i Echo
Tony Barrett bekrefter at han i dag har levert sin siste spalte "Blood Red" i Liverpool Echo. Han forlater nå jobben i lokalavisen.
- En frisk utfordring venter, og snart vil denne spalten ha et nytt, og uten tvil et mer attraktivt ansikt uttad. Alt som gjenstår er å takke alle som har hjulpet og støttet meg i min tid som LFC-journalist i Echo, skriver Barrett.