Endrede rutiner har gitt resultater

Rafael Benítez avslører at han har endret på treningstidene før første kamp etter landskampene. Mindre press på allerede VM-klare spillere. Reina demper forventningspresset.

Tretten førstelagsspillere har denne uken vært opptatt med sine respektive landslag. Benítez har tidligere innrømmet at forberedelsene er vanskelige når det bare er cirka ti spillere på trening. Manageren avslører at Liverpool nå har forandret noe på opplegget i forkant av første kamp etter landskampsavbrekket.

- Mange spillere har vært borte, noen i ulike deler av verden. Noen returnerer innen 24 timer, mens andre kommer kun timer før neste kamp, sier Benítez til Press Association.

- Det er ikke unikt for oss. Alle toppklubbene har det problemet, men vi har forsøkt å håndtere det bedre. Det er en realitet for vår situasjon.

- Det kan være vanskelig, men forhåpentligvis har vi lært. Vi har vunnet flere kamper etter slike uker.

- Vi har forandret på ting. Vi har trent på kveldene så spillerne kan være mer sammen. Hvis de har returnert på en fredag, har vi trent på kvelden.

- Først lar du dem snakke om kampene sine. Deretter må de fokusere på neste kamp.

Landslagene til Steven Gerrard, Glen Johnson, Pepe Reina, Fernando Torres, Albert Riera, Dirk Kuyt, Ryan Babel og Lucas Leiva har allerede sikret VM-billetten. Rafael Benítez håper at England, Spania, Nederland og Brasil kommer til å rotere litt på mannskapet i de kommende kampene denne høsten.
- Jeg er ikke sikker på hva de ulike landslagssjefene vil gjøre med spillerne i de siste kvalifiseringskampene nå som de er sikret plass i sluttspillet.

- De kan forsøke å hvile spillere, eksperimentere eller planlegge, men det er klart at alle vil være avslappet og spille uten slikt press.

- Nå som de engelske og spanske spillerne kvalifiserte seg denne uken, bør det gjøre ting lettere for oss.

- I det minste behøver de ikke å være bekymret for å kvalifisere seg. De kan dra på landskamper nå og nyte situasjonen, og det vil bli et pluss for oss. Det vil ikke være noe som distraherer med tanke på å kvalifisere seg eller ikke. De er der.

Reina demper forventningspreset
Liverpool solgte Xabi Alonso til Real Madrid for £30M i sommer, og sesongstarten har vært ustabil. To seirer og to tap på de fire første kampene. Reina forsøker å dempe forventningspresset.
- Xabi Alonso er en stor spiller. Det er ingen hemmelighet at han var vår beste spiller forrige sesong.

- Den (overgangen) skjedde sent, og vi hadde nesten ingen reaksjon i det hele tatt. Men han ønsket å dra og klubben bestemte seg for å selge.

- Vel, noe går tydelig galt. Det er ikke vanlig at Liverpool taper to av fire kamper. Vi må se på det.

- Kanskje det er på tide å være realistisk og ikke tenke på tittelen, men bare tenke på å vinne neste kamp og ta tre poeng.

- I april kan vi se på hvor vi ligger, men det har ingen hensikt å legge press på oss selv for å vinne titler.

- Vi har nesten det samme laget som forrige sesong, men den beste veien videre er å ta steg for steg, kamp for kamp.