Full pott etter VM-kamper

Forrige sesong var det tre to ukers opphold med kvalifiseringskamper til VM, og Liverpool sikret seg tre poeng i alle de første kampene etter oppholdene.

To uker uten engelsk ligafotball er snart forbi og antydninger til abstinens kan legges til side. På de neste 22 dagene vil Liverpool være i aksjon sju ganger, enten det er i Premier League, Champions League eller Carling Cup.

Landslagsoppholdene er ikke bare et mareritt for supporterne, men spesielt managerne i de største klubbene hater en pause hvor de fleste spillerne på førstelaget er borte og en krysser alt en har for at man skal komme tilbake helskinnet og om ikke slitne så i hvert fall skadefrie.

Mot Burnley er det ventet av Javier Mascherano vil være ute på en allerede sårbar sentral midtbane hvor en i beste fall vil få se Alberto Aquilani etter neste pause med landskamper. Inntrykket er i det hele tatt at den første kampen etter to uker med internasjonale oppgjør er et potensielt bananskal.

Forrige sesong var det imidlertid ikke slik. Liverpool vant alle de tre aktuelle kampene.

Det ble 2-1 hjemme mot Manchester United etter tilsvarende spillestans i september, mot en motstander som blir like påvirket av kvalifiseringskamper for landslagene. I oktober, hvor Liverpool denne sesongen har bortekamp i Sunderland som følge av landskamper, vant man i fjor 3-2 mot Wigan på Anfield. Tidlig i april ble det så 1-0 på Craven Cottage og tre poeng mot Fulham.

Et slikt langt våropphold blir det ikke denne sesongen da VM-plassene er avgjort innen den tid, men det er en pause i midten av november da playoffs avgjøres. Det vil imidlertid ikke påvirke Liverpool i en lignende grad før man tar i mot Manchester City på eget gress.