Gerrard bidro til VM-billett med to scoringer

Gerrard scoret to mål da England sikret VM-plass med 5-1 mot Kroatia. Også Spania til VM. Seks spillere spilte 90 minutter. Torres fikk litt under time. Lucas utenfor troppen. Argentina i trøbbel.

England sikret VM-plassen med en overbevisende 5-1-seier hjemme mot Kroatia. Steven Gerrard spilte igjen på venstresiden på midtbanen, og nettet hjemmelagets andre og fjerde scoring. Ved begge anledninger var Liverpool-kapteinen også tredje sist på ballen. Etter 18 minutter spilte han ut til Aaron Lennon på høyrekanten. Tottenham-spilleren la innlegget som Gerrard kunne styre i nota med pannebrasken. 4-0 kom i det 66.minutt. Gerrard spilte gjennom Wayne Rooney. Spissen klarte akkurat å få lagt inn ved dødlinja. Gerrard var igjen på rett plass til rett tid da han lobbet ballen over keeper og i mål med en nydelig heading. Etter 81 minutter ble Gerrard byttet ut. Glen Johnson hadde målgivende til Englands tredje scoring. Backen spilte 90 minutter.

Spania tok etter hvert en grei seier mot Estland. 3-0 ble sluttresultatet. Samtidig klarte bare Bosnia & Hercegovina 1-1 i Tyrkia. Dermed er Spania kvalifisert for neste års VM-sluttspill. Fernando Torres startet oppgjøret i Merida, men ble tatt av banen på stillingen 1-0 i det 57.minutt. Pepe Reina og Albert Riera var ubenyttede reserver.

Martin Skrtel var på banen i samtlige minutter da Slovakia tok et skritt nærmere VM-sluttspill med 2-0-seier mot Nord-Irland i Belfast. Slovakia trenger nå to poeng på de to siste kampene får å nå VM i Sør-Afrika.

I Minsk endte det målløst mellom Ukraina og Hviterussland. Andriy Voronin ble byttet inn to minutter før slutt. Etter at Kroatia tapte for England er det nå helt åpent om 2.plassen i gruppe 2. Kroatia har 17 poeng mot Ukrainas 15. Ukraina har imidlertid én kamp mindre spilt.

Hellas misbrukte muligheten til å ta innpå Sveits etter 1-1 borte mot Moldova. Hjemmelaget utlignet på overtid, mens Sveits også fikk ett poeng i Latvia. Sotirios Kyrgiakos spilte hele kampen for Hellas. Midtstopperen ble notert i dommerens bok, og mister dermed VM-kvalifiseringskampen mot Latvia 10.oktober.

Israel nærmet seg både Hellas og Sveits. I Ramat Gan ble nemlig Luxembourg knust 7-0. Yossi Benayoun spilte hele oppgjøret uten å tegne seg på scoringslista.

Nederland var allerede klare for VM før møtet med Skottland, men stilte mannsterke opp i Glasgow. Dirk Kuyt spilte spiss i bortelagets 4-5-1-formasjon, og han hadde et par gode avslutninger i første omgang, men fant ikke veien til nettmaskene. Etter pause pådro Kuyt seg gult kort for det dommeren mente var filming i straffefeltet. Kampenes eneste scoring kom ved Eljero Elia i det 81.minutt. Nederland er dermed det første laget siden Vest-Tyskland i 1974 til å gå gjennom kvalifiseringen uten poengtap. Dirk Kuyt spilte samtlige minutter på Hampden Park. Ryan Babel var verken på banen eller benken.

Utlånte Nikolay Mihaylov fikk heller ikke denne gang en benkplass for Bulgaria. I Torino trakk Italia det lengste strået med 2-0.

Javier Mascherano var på banen samtlige minutter da Argentina tapte for fjerde gang på fem kvalifiseringskamper. Denne gang 0-1 mot Paraguay i Asuncion. Argentina spilte 10 mot 11 fra det 53.minutt etter at Juan Veron hadde pådratt seg to gule kort. Diego Maradonas mannskap har nå falt til 5.plass på tabellen, noe som vil gi play-off mot et lag fra CONCACAF. To spillerunder gjenstår.

Lucas Leiva kom ikke med i Brasils 18-mannstropp til oppgjøret mot Chile. Brasil gikk seirende ut med 4-2.

Ungarn U20 avsluttet en seks dagers lang treningsleir med treningskamp mot MTK Budapest. Andras Simon og Krisztian Nemeth scoret hvert sitt mål i 2-2-kampen mot sin tidligere arbeidsgiver. Simon ble byttet ut i pausen, mens Nemeth var på banen i 60 minutter.

Chris Mavinga ble byttet in i det 46.minutt da Frankrike U19 spilte 3-3 mot Japan U19 i Sendaï Cup i Japan. Mye omtalte Gael Kakuta var en av Frankrikes målscorere.