Hamberg får fyken

Piet Hamberg er i ferd med å forlate akademiet. McParland blir hans erstatter. Rafa ikke interessert i Owen. Snart ny kontrakt for Aurelio. Barry sterkt ønsket. Alonso et salgsobjekt? Downing linket.

Chris Bascombe i News of the World skriver at Rafael Benítez har bedt akademi-direktør Piet Hamberg om å fratre sin stilling før juniorlaget spiller finale i FA Youth Cup senere denne måneden. Manageren har begynt å gjøre forandringer i ungdomsavdelingen på The Academy i Kirkby, og har nylig ansatt Frank McParland. Hamberg forhandler i disse dager om en sluttpakke. Nederlenderen, som erstattet Steve Heighway i 2007, kan være borte i løpet av neste uke. Tidligere sjefsspeider og generalmanager i Bolton, Frank McParland, vil overta Hambergs jobb.

Ikke interessert i Owen
Michael Owen kommer sannsynligvis til å sitte på benken når Newcastle møter Liverpool på Anfield. Spissens kontrakt med nordøst-klubben utløper etter sesongslutt, men Rafael Benítez utelukker å hente spilleren tilbake til Anfield. Owen scoret 158 mål på 297 kamper i løpet på åtte år på førstelaget for de røde.
- Det er en forskjellig situasjon mellom Michael og Robbie (Fowler). Vi så etter en spiss med Robbies kvaliteter for å komme inn og hjelpe oss, og han forsto sin rolle, uttaler Benítez.

- Det er annerledes med Michael. Han er yngre og har fremdeles år igjen på et bra nivå. Han ønsker med rette å spille hver kamp.

- Men dersom dere spurte om hvem som ville være min spiss det meste av tiden, ville jeg si at vi er meget fornøyd med Fernando Torres.

Snart ny kontrakt for Aurelio
Ifølge Chris Bascombe ønsker Benítez å belønne Fabio Aurelio med en ny kontrakt. Brasilianerens nåværende avtale går ut sommeren 2010, men foreløpig venter man på grønt lys fra høyere hold.

Barry høyt på ønskelisten
Samme kilde hevder at Gareth Barry er et hovedmål for Liverpool på transfermarkedet til sommeren, og det kan ikke utelukkes at Xabi Alonso likevel ofres for å styrke overgangsbudsjettet. Etter helgens runde i Premier League er det også definitvt klart at Aston Villa ikke kvalifiserer seg til spill i Champions League neste sesong. Barry har uttrykt ønske om spill i Europas gjeveste turnering, men må altså flytte på seg dersom det skal bli en realitet.

Alonso et salgsobjekt?
Daily Mail tror at Andrea Dossena, Xabi Alonso, Andriy Voronin og Sebastian Leto er mulige salgsobjekter, mens Ryan Babel også skal være tilgjengelig for den rette prisen.
- Alonso var ikke på markedet i fjor sommer, men Juventus kom til oss, så vi måtte snakke, sier Benítez ifølge Daily Mail.

- Jeg tror det vil bli den samme situasjonen i år. Jeg ønsker ikke å selge ham, men når det er et vindu må du i samtaler for å se hvilken pris som blir vurdert.

Downing linket
Chris Bascombe hevder at Stewart Downing igjen skal være på Rafael Benítez' liste over mulige transfermål til sommeren etter et mislykket forsøk på å hente David Silva fra Valencia. Silva er fortsatt managerens førstevalg, men Liverpool har behov for å hente inn flere hjemmeavlede spillere i stallen. Downing har fått tillatelse til å forlate Middlesbrough dersom klubben rykker ned.