Hicks lover at stadion vil bli bygget

Liverpool-eier Tom Hicks lover supporterne at ny stadion vil bli bygget. Men han understreker samtidig at stadion ikke vil bli finansiert av de £450M han vil tjene på salget av Texas Rangers.

Hicks og medeier George Gillett har ikke vært i stand til å finne de £500M som kreves for å bygge Liverpools nye storstue i Stanley Park grunnet finanskrisen. Hicks er nå i samtaler med potensielle kjøpere av baseballklubben Texas Rangers, uten at det ser ut til å ville få konsekvenser for stadionfremdriften.

- Rangers og Liverpool er to helt separate investeringer. Det finnes ingen forbindelse mellom dem. Min plan er å beholde en betydelig eierandel i Rangers. Vi er nær ved å vinne vår serie. Jeg ønsker å avslutte hva jeg har startet på, siteres Hicks i Mirror.

- Liverpool vil klare å få i havn finansieringen av en ny stadion når finansverden er tilbake på fote. Vi har alle de nødvendige tillatelsene i orden, og vi er klare når markedet er klart, legger han til.

Det er ikke mer enn et par dager siden Liverpools administrerende direktør, Christian Purslow, innrømmet at byggingen av stadion kommer til å bli sterkt forsinket. Han håpet at stadion kunne stå ferdig til 2018 dersom England får positivt svar på sin VM-søknad. Det er seks år etter Liverpool-eiernes opprinnelige fremdriftsplan når de kjøpte klubben for tre år siden.

- Christian Purslow jobber hardt. Liverpools nye ledelse fokuserer på å produsere flotte kommersielle resultater som vi vil offentliggjøre når tiden er inne, sier Hicks.