Hyypiä til Leverkusen

Sami Hyypiä forlater Liverpool til fordel for Bayer Leverkusen etter sesongslutt. Finnen har skrevet under på en toårskontrakt med den tyskerne. Takket nei til ny ettårskontrakt i Liverpool.

Sami Hyypiä forlater Liverpool vederlagsfritt til fordel for Bayer 04 Leverkusen, melder den tyske Bundesligaklubben på sin nettside. Der han skrevet under en toårskontrakt. Den 35-årige midstopperens kontrakt med Liverpool utløper til sommeren, og han har derfor hatt lov til å forhandle med utenlandske klubber fra det gjensto seks måneder av sin nåværende avtale.

- Samtalene med ledelsen i Bayer 04 gikk meget bra. De ga meg følelsen av at de absloutt ønsket å hente meg. Jeg ser frem til oppgaven i Leverkusen, og jeg håper at vi skal lykkes sammen, sier Sami Hyypiä til bayer04.de

- Sami Hyypiä vil med sin erfaring og tilstedeværelse på banen gi mer stabilitet til vårt unge lag, uttaler sportssjef Rudi Völler.

- Hyypiä er den som kan gi laget vårt mer hjelp. Jeg er glad for at han bestemte seg for å gå til Bayer 04, sier sjefstrener Bruno Labbadia.

Ifølge Liverpoolfc.tv gjennomførte Hyypiä den obligtoriske legetesten med Bayer Leverkusen i formiddag, og kommer til å slutte seg til klubben når preseason-treningen starter til sommeren.

Sami Hyypiäs snart ti år karriere på Anfield er dermed over, og finnen har utvilsomt fått legendestatus for hva han har prestert og oppnådd i klubben.

Midtstopperen ble hentet fra Willem II for cirka £2,5M i mai 1999, og debuterte mot Sheffield Wednesday 7.august 1999. Hyypiä dannet etter hvert et solid stopperpar med Stephane Henchoz, og bidro stort til den historiske trippeltriumfen i 2000/01. Han bar også kapteinsbindet i store deler av sesongen i Jamie Redknapps skadefravær. Han delte æren å løfte UEFA-cup- og FA-cuppokalen.

Etter Redknapps avgang i april 2002 fikk forsvareren kapteinsbindet av Gerard Houllier, før Steven Gerrard tok over kapteinsansvaret i oktober 2003.

Rafael Benítez ble ansatt som ny manager i juni 2004, men Sami Hyypiä forble en viktig brikke på Anfield. Jamie Carragher og Sami Hyypiä dannet en ny solid duo i midtforsvaret, og spilte sammen da Liverpool vant Champions League på Atatürk stadion i Istanbul i 2005.

Kjøpene av Daniel Agger og Martin Skrtel ga tøffere kamp om plassene på laget. Likevel har Hyypiä rukket å slå seg inn blant de 20 spillerne i klubben med flest kamper. Denne sesongen har han kun fått 18 opptredener. Foreløpig siste kamp var i 4-1-seieren mot Manchester United i mars.

Ifølge Liverpool Echo takket spilleren nei til en ny ettårskontrakt med Liverpool hvor han også ville få en mulighet i trenerrolle. Han anså sjansen for spill på førstelaget som små i konkurannse med Jamie Carragher, Martin Skrtel og Daniel Agger.

Hyypiä har scoret 35 mål og spilt 463 kamper for Liverpool, og har vunnet nærmest alt unntatt Premier League. Vi i liverpool.no vil takke Sami Hyypiä for ti flotte år, og ønsker ham lykke til videre!

Kamper/mål for Liverpool
Premier League: 317/22
FA-cup: 29/2
Ligacup: 19/3
Champions League 67/6
UEFA-cup: 25/2
Charity/Community Shield: 2/0
UEFA Super Cup: 2/0
Klubb-VM: 2/0

Finlands A-landslag: 97/5

Titler med Liverpool
Champions League: 2005
UEFA-cup: 2001
FA-cup: 2001, 2006
Ligacup: 2001, 2003
UEFA Super Cup: 2001, 2005
FA Charity/Community Shield: 2001, 2006