Imponert over mirakelkur

Benítez er overrasket over hvor effektiv morkaketerapien har vært. Avslører at Citys Zabaleta informerte Riera om metoden. Ingen injeksjoner nødvendig.

Rafael Benítez forsvarer at Liverpool benyttet en kontroversiell serbisk klinikk for å få fire spillere friskmeldt til kampen mot Manchester City. Glen Johnson, Fabio Aurelio, Yossi Benayoun og Albert Riera har alle besøkt fysioterapeut Marian Kovacevic i Beograd. I den uvanlige behandlingen inngår massasje med morkakevæske. Alle fire spillerne er i troppen til lørdagens kamp mot Manchester City. Ironisk nok er det City-spiller Pablo Zabaleta som gjorde tidligere lagkamerat Albert Riera oppmerksom på behandlingsmetoden.

- Vi visste om andre spillere i Premier League-klubber som har vært i Beograd for å få behandling hos denne damen, og vi ble gjort oppmerksom på at det var veldig effektivt. Zabaleta fortalte Riera om det, avslører Rafael Benítez.

- Hun har jobbet i syv år med idrettsutøvere i toppklasse, ikke bare fotballspillere. Så hun har erfaring.

- Vi synes det var en god anledning til å sende noen av våre spillere. Vi sendte to, Benayoun og Riera, og de kom tilbake og begynte å trene umiddelbart.

- Så vi bestemte oss for å sende to til, Johnson og Aurelio, og det samme skjedde igjen. De har alle trent, og alle fire er i troppen mot City.

- Arsenals Robin van Persie reiste tidligere, men nå er det flere toppspillere som skal ha samme behandling.

- City har sendt to, Kompany og Zabaleta tidligere, og de spilte i løpet av noen dager.

- Det har ikke vært noen injeksjoner. Det blir påført morkakekrem og brukt (massasje)maskin, og det skaper trykkbølger.

- Vi sendte våre spillere, og van Persie var der. Kompany og Zabaleta har også vært der, og vi har vært klar over hvilken suksess denne behandlingen har vært over flere år.

- Mange toppspillere har reist dit i syv år, og det har vært suksessfullt. Jeg antar det er trygt.

- Den er bra for spesielle skader. Legene har forklart behandlingen og ingrediensene i kremen som har blitt benyttet. Vi er fornøyd med det.

- Vi undersøkte det da vi ble klar over hvilke spillere som hadde vært der. Jeg må innrømme at vi har blitt overrasket over hvor bra det har fungert.

- Det betyr at vi har spillere tilgjengelig og i trening, spillere vi forventet skulle være ute i flere uker. Kan vi garantere at de er helt skadefrie? Vi får se, men de har trent med resten av laget i tre dager, og de er ok.