Ingen klage fra Crewe

The Football League bekrefter at Crewe ikke har levert noen klage om ulovlig kontakt med en av deres spillere. I FIFA er det nå en komité som skal godkjenne overganger for spillere under 18 år.

The Football League bekrefter overfor BBC Sport at de ikke har mottatt noen klage fra Crewe Alexandra om en mulig ulovlig henvendelse på en av deres spillere. Tidligere i uken opplyste Crewes director of football, Dario Gradi, at en ikke navngitt klubb hadde forsøkt å lokke en av deres unggutter med et klubbskifte. Ifølge rapportene gjaldt dette Liverpools interesse for den 15-årige spilleren Max Clayton. Liverpool mener at alt har foregått i henhold til regelverket.

FIFA har innført bedre kontroll av spilleroverganger for unge spillere. Egentlig ønsker de forbud mot overganger for spillere under 18 år, men regelverket i EU tillater klubbskifte for spillere ned til 16 år.
- Vi har nå en komité hvor hver enkelt sak bli håndtert individuelt for å se om overgangen skal tillates eller ikke. Det er en start for bedre kontroll av spillet vårt, sier FIFA-president Sepp Blatter ifølge Daily Mail.

- Det er for å beskytte unge spillere. Jeg har blitt spurt av ledere i Brasil om å stoppe eksporten av deres unge spillere.

- Vi skal gjøre det samme i Afrika. Vi forsøker å organisere serier, så spillere kan ha et anstendig liv. Det tar tid, men vi har begynt. Det er eneste måten å beskytte unge spillere.

- Den nåværende saken (med Chelsea) skjedde for to år siden. Jeg vet ikke hvorfer det har tatt sånn tid, men det er så mange saker på FIFAs bord.

Chelsea har blitt ilagt forbud mot å hente spillere i de neste to overgangsvinduene grunnet uregelmessigheter med overgangen til den tidligere Lens-tenåringen Gael Kakuta til Stamford Bridge i 2007. Også Manchester United og Manchester City blir beskyldt for regelbrudd.
- Vi har nå hatt en sak (Chelsea) å analysere. Det har blitt gjort av en komité med en dommer og representanter for mange klubber. Den har nå blitt avgjort.

- Det er klubber nå som kikker på sine handlinger. Noen har til og med offentliggjort at en bestemt spiller ikke har kontrakt med dem og at han er amatør.

- De har gjort dette for å være sikre på at spilleren ikke kommer under kongressens domsmyndighet.

- Saken vi nylig har avgjort er angående en spiller som har reist fra Frankrike til England. De fleste sakene vi har på bordet er fra Afrika til Europa eller Sør-Amerika til Europa.

- De blir snappet opp som 14 eller 15 åringer, og klubbene sier at foreldrene også flytter på seg. Men de blir sendt til andre familier, og hva skjer med dem?

- Én av la oss si 20 har en sjanse videre i karrieren. De andre blir overlatt, og disse trenger å bli beskyttet.

- Det finnes en aldersgrense i FIFAs statutter som forhindrer at spillere under 18 år skifter klubb internasjonalt. I EU er det annerledes, der er det 16 år.