Innbytteren Yossi klar for start

Rafa innrømmer at man først og fremst så på Yossi Benyoun som en effektiv spiller fra benken, men at han nå har bevist at han kan spille fra start. Javier Mascherano snart klar igjen.

I sine 66 ligakamper for Liverpool før lørdagens 4-0 seier mot Burnley, hadde Yossi Benyoun kun startet i 38 av dem. Rafael Benitez innrømmet også etterpå at man hadde sett på israeleren som mest effektiv når han kom inn fra benken for å forandre en kamp, heller enn at 29-åringen spilte fra første fløytesignal.

- Det var noen kamper hvor han har startet og hvor han ikke var like god som han var i dag. Vi vet at Yossi er en kvalitetsspiller og vi har sett hvor god han kan være som innbytter, i dag var han imidlertid fantastisk for laget fra start, forklarte Rafa til Liverpool Daily Post etter at Yossi scoret hattrick mot Burnley.

- Han er en spiller med erfaring og som vet at i fotball må du kjempe for din plass, og at du må bevise noe ute på banen.

- Vi har snakket om det før, og sagt til ham at han kan være en fantastisk spiller fra benken, men han har sagt "jeg kan gjøre mer enn det". Han liker ikke å spille bare i 20 eller 30 minutter og i dag viste han at han også kan levere fra start noe som er bra både for meg og for laget.

- Noen ganger kan en slik type spiller være bedre som innbytter da tempoet er lavere, men han har kvaliteter også til å spille fra begynnelsen av. Normalt kan spillere med kvikke føtter og spilleforståelse forandre tempoet i kampen. Han kan gjøre det, men noen ganger som manager må du avgjøre om andre spillere kan gjøre en annen jobb og at han heller kan være til hjelp hvis du behøver noe annerledes.

Liverpools manager forklarte også at Javier Mascherano nå er ok etter at argentineren ikke var aktuell til kampen mot Burnley.

- Javier hadde et problem. Vi snakket med legene i Argentina og han var virkelig sliten, forklarer Rafa.

- Dere lege var i samtale med vår lege og han måtte bli bedre. Det var nødvendig at de foretok noen tester der borte og nå er han i orden igjen.

- Det var ikke noe alvorlig og vi tillot at han ble igjen der.

Ifølge Liverpool Echo er det imidlertid usikkert om Mascherano vil være tilgjengelig til onsdagens kamp mot Debrechen.