Kan kjøpe en spiller til - uten å selge

Rafael Benitez har penger til et storkjøp til, etter å ha brukt £17M på Glen Johnson. Manageren åpen for bud på Alvaro Arbeloa. LFC hedret for innsats i nærmiljøet.

Rafael Benitez sier at han har nok penger til å foreta et spillerkjøp til, etter å ha brukt £17M på Portsmouths høyreback Glen Johnson.

- Vi har en plan, uttaler Benitez til Liverpool Echo.

- Vi kan kjøpe en spiller til dersom det blir nødvendig, uten at vi må selge noen spillere.

Johnsons ankomst kan bety at Alvaro Arbeloa selges til Real Madrid for £8M. Men Benitez ønsker i utangspunktet at Arbeloa fortsetter i Liverpool. Men ettersom forsvarsspilleren kun har ett år igjen av sin kontrakt, kan manageren bli tvunget til å akseptere et tilfredstillende bud på ham.

- Alvaro Arbeloa har hatt en veldig god sesong, men han har kun ett år igjen av kontrakten sin, konstaterer Benitez.

- Dersom han skriver under en ny kontrakt vil det være bra for oss, for da vil vi ha mer konkurranse om høyrebackplassen. Men dersom vi får et godt tilbud må vi vurdere det, legger han til.

Benitez innrømmer også at han betalte i overkant mye for å sikre seg Glen Johnson, men følte at den engelske landslagsspilleren var en helt nødvendig tilvekst. Chelseas interesse var med på å drive prisen opp.

- Noen ganger bruker du litt mer penger enn planlagt. Man kan ikke konkurrere med de andre topplagene uten å bruke penger, slår manageren fast.

- Vi var på utkikk etter en kvalitetsspiller, samtidig som vi ønsket oss en brite på grunn av de nye reglene i Champions League. Glen Johnson passet beskrivelsen.

Liverpool Echo skriver at Johnson ikke har signert kontrakten sin ennå, men det er ventet at det formelle vil være unnagjort i løpet av de neste 48 timene.

Benitez håper også å generere mer penger til transfers gjennom å selge Sebastian Leto og Andriy Voronin. Andrea Dossena synes å være et tredje salgsobjekt. Echo skriver også at manageren ønsker å tviholde på duoen Xabi Alonso og Javier Mascherano, trass i stadig sterkere interesse for de to stjernespillerne fra de spanske storklubbene Real Madrid og Barcelona.

Hedret for innsats i lokalmiljøet
Liverpool FC blir hedret for sitt engasjement for lokalsamfunnet. Liverpool Daily Post melder at fotballklubbens tiltak for lokalsamfunnet har blitt tildelt den nasjonale hedersprisen CommunityMark av Business in the Community (BITC).

LFC investerer i lokalmiljøet gjennom flere programmer, som for eksempel Truth4Youth, Tactics 4 Families, Kickz, Reduc@te og Action for Health. Sammen med byrådet og nærmiljøorganisasjoner har også klubben bidratt til renoveringsarbeidet i bydelen Anfield og restaureringen av Stanley Park og Isla Gladstone Conservatory.

- Jeg er henrykt over at Liverpool FC blir anerkjent for sin innsats for lokalsamfunnet på denne måten, uttaler kommersiell direktør Ian Ayre.

- Våre tiltak er et positivt bidrag til andre menneskers liv i og rundt Liverpool, og det er fantastisk at denne innsatsen blir verdsatt på denne måten. Det er en fin fjær i hatten for alle i klubben, legger han til.

- Byrådet er henrykt over at LFC oppnår denne anerkjennelsen og positive omtalen, uttaler byrådsleder Warren Bradley.