Kommer gjerne tilbake som trener

Sami Hyypiä er åpen for en retur til Liverpool FC som trener når spillerkarrieren er over. Finnen vil ta et verdig farvel med supporterne etter Spurs-kampen. Ung portugisisk angriper linkes.

I et intervju med liverpoolfc.tv slår Sami Hyypiä fast at Liverpool FC for alltid vil være klubben i hans hjerte, selv etter at han forlater Merseyside til fordel for Bayer Leverkusen til sommeren.

- Hovedgrunnen til at jeg bytter klubb er at jeg fortsatt anser meg ung nok til å spille fotball, og jeg vet at sjansene vil være sterkt begrensede i Liverpool. Jeg snakket med manageren, og jeg ønsket ikke at han skulle gi meg noen lovnader om antall kamper jeg kom til å få spille. Men denne sesongen har vært tung på det mentale planet. Jeg har ikke spilt så mye, og det er ute på banen jeg trives best, sier finnen.

- Jeg forstår at jeg ikke kommer til å få nok spilletid her til å bli tilfreds, så jeg måtte se meg om etter andre alternativer. Jeg fikk muligheten til å spille i et nytt land med Bayer Leverkusen. Hele pakken var god, og de har store planer for meg. Forhåpentligvis kan jeg bidra til at de oppnår suksess.

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse å ta. Jeg har følt meg hjemme i Liverpool fra dag en av. Jeg har et godt forhold til klubben, til staben og til alle medspillerne jeg har hatt her i løpet av de ti årene som har gått. Det er vanskelig å forlate klubben, men det ligger kun profesjonelle vurderinger bak. Jeg ønsker fortsatt å spille fotball.

- Ti år er lenge i en og samme klubb. Min familie har slått rot her, så det blir tøft å flytte inn i et nytt hus i et nytt land. Men de profesjonelle vurderingene veide tyngst, og fremtvang denne avgjørelsen. Dette blir en ny utfordring, og jeg skal gjøre alt som står i min makt for å oppnå suksess i Tyskland.

- Manageren har ønsket meg lykke til. Jeg hadde flere samtaler med ham, og muligheten for en trenerrolle ble nevnt. Men jeg føler meg ikke klar for det ennå. Jeg føler jeg har flere gode år igjen på banen som aktiv.

- Jeg har hatt mange oppturer og nedturer i min tid i Liverpool, men jeg forlater klubben med en rekke flotte minner. Liverpool vil være min engelske klubb for all evighet.

På spørsmål om hva som har vært høydepunktet i Liverpool-karrieren, svarer Hyypiä som følger:

- Selvsagt var seieren i Champions League utrolig. Jeg vil aldri glemme hvordan vi vant trofeet etter å ha ligget under med 3-0. På det personlige plan var det stort å debutere mot Sheffield Wednesday, likeså var det stort å spille på Anfield for første gang. Det er øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme.

- Jeg kommer selvsagt til å savne Liverpools fantastiske supportere. Jeg ønsker å benytte denne anledningen til å takke dem alle som en. De synger navnet mitt når jeg varmer opp eller spiller, og det er alltid godt å høre. Det blir trist å dra herifra, men jeg kommer tilbake for å se noen kamper også i årene som kommer.

Nå gjenstår det å se om Sami får sjansen til å ta et skikkelig farvel med fansen han setter så høyt, ved å spille siste ligakamp mot Tottenham.

- Den avgjørelsen må manageren ta. Selv om jeg ikke skulle bli involvert i kampen, vil jeg komme ut på banen etterpå. Jeg er sikker på at jeg får tatt et verdig farvel uansett.

- Forhåpentligvis kan jeg også returnere til klubben som trener på et senere tidspunkt. Trenergjerningen er noe jeg alltid har hatt i tankene, men jeg må ta de nødvendige kursene først. Når spillerkarrieren min er over vil jeg ta kursene, og så får vi se. Jeg ville likt å bli trener i denne klubben en gang i fremtiden.

Ung portugiser linkes
Den portugisiske sportsavisen A Bola linker både Liverpool og Chelsea til Sporting Lisboas angrepstalent Wilson Eduardo. En spiller som fortsatt har til gode å debutere på Sportings førstelag. Spilleren har imponert for sin klubbs juniorlag og på Portugal U19. Han beskrives som en rask og intelligent spiller. 18-åringen kom med i Sportings kamptropp for første gang for to uker siden.