Kontroversiell jakt på tenåring

Crewe påstår at en Premier League-klubb har kontaktet en av deres spillere ulovlig. Daily Post hevder det gjelder Liverpools interesse for 15-årige Max Clayton.

Liverpool FC er den seneste klubben til å bli nevnt i forbindelse med rekruttering av unge talenter fra mindre klubber. Crewe påstår at en av deres spillere har blitt kontaktet ulovlig. Det er Crewes director of Football, Dario Gradi, som kommer med avsløringen kun dager etter at FIFA har ilagt Chelsea forbud mot å å hente spillere frem til januar 2011.

Gradi nevner verken klubbens eller spillerens navn, men ifølge Daily Post dreier det seg om Liverpools interesse for tenåringen Max Clayton.
- Vi har en situasjon der en av våre 15-åringer har blitt kontaktet, sier Gradi, som var Crewe-manager mellom 1983 og 2007.

- Han er en fremragende spiller ut ifra enhver standard. Han har kommet og fortalt oss at han ønsker å forlate oss akkurat nå for å gå til en stor klubb.

Til tross for sin tydelige misnøye med situasjonen har Crewe ennå ikke levert en offisiell klage til fotballforbundet. Liverpool kommer sannsynligvis til å tilby Crewe en betydelig kompensasjon for Clayton. Beløpet kan ende opp på så mye som £1M. Anfield-klubben kan signere spilleren når hans lærlingkontrakt utløper i mars. Hvis de to klubbene ikke kommer til enighet om en overgangssum, vil den ble fastsatt av et uavhengig transfertribunal. Beløpet kan da bli mindre enn £100000, noe Gradi er meget klar over.
- Hva slags kompensasjon kommer vi til å få for alt arbeidet som har blitt gjort på å utvikle ham? Enhver kompensasjon er ubetydelig for den innsatsen som er lagt ned.

- Vi mistet en 12-åring til Everton. Han var vår beste 12-åring. Lokkemiddelet er at de større klubbene betaler større summer.

- Gutten vil få flere hundre pund i uken til utgifter. Vi betaler også, men ikke slik som det. Det er snakk om å gi £20 dersom noen kan plukke opp gutten på veien.

- Det er så vanskelig å beskytte våre spillere. Alt dette går mot spillets moral. Det er de rike som stjeler fra de fattige. I det minste har FIFA gitt de mindre klubbene et håp.

Gradi støtter FIFAs avgjørelse om å ilegge Chelsea transferforbud etter å ha overtalt den 18-årige midtbanespilleren Gael Kakuta til å bryte kontrakten med Lens i 2007.
- Jeg er henrykt over hva som skjedde med Chelsea. Jeg vil håper at de store klubbene er livredde. Det finnes ingen unnskylding for å bryte reglene.

- De store klubbene stjeler andre folks spillere, og du bekymrer deg finansielt sett for klubbene hvor spillerne blir stjålet fra.

Clayton fyller snart 16 år. Selv om han har vært i klubben fra han var syv år, så gir et smutthull i regelverket spilleren anledning til å gi beskjed om at han vil gå til en annen klubb.

Daily Post skriver at Liverpool ønsker å unngå den negative publisiteten som Chelsea og Manchester United ha fått den seneste ukene. De røde ønsker å tilby en totalpakke som kan nå opp i £1M avhengig av spillerens utvikling.