Lærevillig Spearing

Jay Spearing vil gjerne spille førstelagsfotball for Liverpool, men innser at kampen om plassene på laget er stor. Han vil være tålmodig i læretiden.

Jay Spearing ble byttet inn i Champions League-seieren over Real Madrid tidligere denne sesongen, men har ennå ikke kommet på banen i Premier League. Midtbanespilleren kjemper med Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier mascherano og Lucas Leiva om en plass på laget. Scouseren er villig til å være tålmodig og lære fra sine mer erfarne lagkamerater.
- Vi har trolig tre av de beste midtbanespillerne i verden i den posisjonen, sier 20-åringen til LFC Magazine.

- Mascherano, Alonso og Gerrard er alle etablerte internasjonale spillere. Lucas er på vei og har ikke vært her så lenge. Han tilpasser seg fortsatt.

- Med disse tre kan jeg ikke klage på at de spiller fremfor meg. Standarden de setter er så høy. Det er opp til meg å jobbe.

- Hvem bedre enn disse tre spillerne kan jeg lære av? De har alle ulike kvaliteter jeg kan plukke opp. Jeg vil heller være her og lære av dem enn være andre steder.

De seneste årene har flere lokale unggutter fått prøve seg på førstelaget, men kun Steven Gerrard og Jamie Carragher har klart å spille seg til en plass i startelleveren.
- Mange personer spør om vi er den neste Gerrard eller Carragher, men jeg tenker hele tiden at vi ikke kommer til å bli det. Vi skal komme inn og etablere oss som den vi er.

- Hvis jeg klarer å oppnå halvparten i min karriere av det Gerrard har gjort, vil jeg bli veldig, veldig glad. Men det er opp til meg å prøve å etablere meg som Jay Spearing.

- Jeg må vise fansen hva jeg er kapabel til. Istedenfor den neste Gerrard eller Carragher, vil jeg bli den neste lokale gutten som lykkes i Liverpool.

- Men først må jeg forsøke å få litt mer innflytelse på førstelagsnivå. Jeg må konsentrere meg om det før jeg begynner å drømme.