Lenge siden forrige ligamøte med Burnley

Burnley blir Liverpools 42. motstander i Premier League. Ingen møter i ligaen siden 1975/76, en sesong Liverpool gikk til topps. Torres kan score i sin fjerde kamp på rad. Lee Mason dømmer.

Forrige gang Liverpool og Burnley møttes i ligaen var i 1975/76. Da vant Liverpool 2-0 på Anfield etter to scoringer av innbytter David Fairclough.

Liverpool står med 19 seirer, 10 uavgjort og 8 tap mot Burnley i ligamøter på Anfield. I ligakamper totalt har Liverpool vunnet 29, spilt 19 uavgjort og tapt 26. Anfield-klubben har bare tapt to av de seneste 14 møtene hjemme og borte.

Forrige oppgjør lagene i mellom på Anfield var en 1-0-seier i 3.runde av FA-cupen i januar 1997. Stan Collymore nettet i det 12.minutt.

Sist Liverpool tapte i London på åpningsdagen gikk Liverpool hen å vant ligaen (1975-76). Det var forrige gang Burnley spilte i toppdivisjonen.

Fernando Torres har scoret i tre Liverpool-kamper på rad. Han har aldri klart å nette i fire kamper etter hverandre for klubben.

Torres og Gerrard har scoret 100 mål i alle turneringer for Liverpool siden spanjolens ankomst sommeren 2007.

Burnley har ikke vunnet på Anfield på 35 år. Da scoret Ian Brennan kampens eneste mål. Det er "The Clarets" eneste seier på 11 ligaoppgjør på Anfield.

Burnley rykket opp til Premier League forrige sesong via play-off. De avsluttet forrige sesong med kun ett tap på de siste 14 kampene, play-off inkludert.

Forrige møte mellom Liverpool og Burnley var i FA-cupens 3.runde på Turf Moor i 2005. Hjemmelaget vant 1-0 etter selvmål av Djimi Traore. Burnley har kun én spiller igjen fra den kampen: keeper Brian Jensen.

Burnley møtte Premier League-lag ved seks anledninger i cupene i 2008/09. I FA-cupen beseiret de West Bromwich, men tapte mot Arsenal. I ligacupen slo de ut Fulham, deretter Chelsea på straffer, før de fikk revansje mot Arsenal. Seiersrekken ble brutt da Tottenham ble for sterke i semifinalen. "The Clarets" var bare to minutter fra å nå finalen etter å ha hentet opp 1-4 fra den første kampen.

Burnley har vunnet begge hjemmekampene denne sesongen, mot Manchester Unted og Everton, men tapt borte mot Stoke (0-2) og Chelsea (0-3).

Lee Mason er utnevnt til å dømme. Han får med seg assistentdommerne Scott Ledger og Mo Matadar. Fjerdedommer, for tredje gang denne sesongen, er Mike Jones. Mason dømmer sin sjette Liverpool-kamp, og var pipeblåser da Fernando Torres lagde hattrick i 3-2-seieren mot Middlesbrough i februar 2008. Det er den eneste seieren med Mason i aksjon. Fire av kampene har endt uten scoringer.