Lucas blir bedre av konkurransen

Lucas synes det er positivt å ha gode medspillere. Føler at manageren har tillit til ham. Benítez vet at det ikke er noe problem for offensive spillere å få brukbart med spilletid i LFC.

Lucas Leiva tror at den skarpe konkurransen om midtbaneplassene i Liverpool har gjort ham til en bedre spiller. 22-åringen kjemper med Javier Mascherano, Xabi Alonso og Steven Gerrard om spilletid.
- Det er bra når du kjemper med spillere som Alonso og Javier. Da forsøker du å bli bedre hver dag. Du vet at det vil være umulig å spille dersom du ikke forbedrer deg, sier Lucas Leiva til BBC Radio Merseyside.

Lucas har scoret tre mål på 37 kamper for Liverpool denne sesongen, men har fått en del kritikk for sitt spill. Den tidligere U20-landslagskapteinen for Brasil mener fansen må vente med å sammenligne ham med kollegene på Anfield.
- Jeg lærer fortsatt. Steven er 29 år, Alonso er nesten 28, Javier er nesten 25 og jeg er 22, så jeg er ung. Jeg må nyte denne tiden og lære av dem. Forhåpentligvis om ett eller to år vil jeg også bli en nøkkelspiller.

Lucas synes Rafael Benítez har gitt ham bra med sjanser.
- Når jeg ikke spiller fra start, får jeg noen minutter. Det viser hvilken tillit Rafa har til mine kvaliteter.

- Jeg vet at ikke alle stoler på meg, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg har tidligere sagt at jeg bare bryr meg om laget og staben.

- Hvis de er fornøyde med meg, vil jeg så snart som mulig få vist mine reelle kvaliteter.

Spillere vil få nok spilletid
Rafael Benítez ønsker å styrke stallen med en angriper, i tillegg til en høyreback og en kantspiller. Kanskje trenger han også en ny midtstopper når Sami Hyypiä forsvinner til Bayer Leverkusen. Manageren vet at duoen Fernando Torres og Steven Gerrard er en trussel for ethvert forsvar i Premier League, men begge spillerne har fått ødelagt deler av sesongen grunnet skader. Benítez avviser at Robbie Keanes mislykkede Anfield-opphold vil skremme bort potensielle kjøp nyervervelser.
- Torres og Gerrard spiller veldig bra sammen, men vi har rundt 60 kamper i sesongen. Det vil bli mange muligheter for andre spillere, uttaler Benítez.

- Jeg kan ikke se at det er et problem. Vi fortsetter å jobbe hardt med å finne spillere som kan forsterke oss. Det er viktig at vi finner de riktige spillerne, og jeg er sikker på at vi kommer til å gjøre det.