Lucas går for gull neste sesong

Etter å ha vært så nær denne sesongen, håper Lucas Leiva å bidra til at Liverpool tar sitt første ligagull på 20 år våren 2010.

En kamp gjenstår av sesongen 2009/10, og Liverpool blir enten nummer to eller tre i Premier League. Lucas Leiva mener det er mye positivt å ta med seg videre fra årets sesong, selv om de røde ikke har noe nytt trofé å sette i premieskapet.

Brasilianeren leverte en god kamp på Liverpools midtbane mot West Bromwich, i gårsdagens 2-0 seier på The Hawthorns. Seieren bidro til at Liverpool nå er oppe i 83 poeng, som er det meste de noen gang har oppnådd i Premier League.

Seieren på The Hawthorns var også Liverpools 13 borteseier i ligaen denne sesongen, noe som er tangering av en 104 år gammel klubbrekord.

Lucas er selvsagt skuffet over det ikke ble ligamesterskap, men Liverpools nummer 21 tror erfaringene de røde har høstet denne sesongen vil vise seg å bli nyttige ved neste korsvei.

- Vi har vist at vi har kvalitetene som behøves for å kjempe om tittelen, og nå er vi desperate etter å gjøre det enda bedre og vinne ligaen neste år, sier han til Liverpoolfc.tv.

- Vi har 83 poeng, og klarer vi å sanke 86 poeng, vil det være rekord for klubben. Neste sesong er utfordringen å sanke mer enn 86 poeng og forsøke å vinne tittelen, legger han til.

Lucas innrømmer at det var en nedtur å se Manchester United plukke det ene poenget de behøvde mot Arsenal på lørdag. Han klarte rett og slett ikke å se på tittelfeiringen på Old Trafford.

- Jeg så kampen, men slo av TV'en før de mottok trofeet, forteller Lucas, og gjorde dermed trolig akkurat det samme som de fleste Liverpool-fans.

- Manchester United fortjener tittelen, da de har vært det mest stabile laget. Men vi vet vi kan vinne neste sesong. Forrige sesong var vi ute av tittelkampen i januar, men denne sesongen har vi vært med i teten hele tiden. Det viser at vi har ett bra lag.

- Nå må vi ha tro på oss selv neste sesong. Vi har kvalitetene som behøves for å gå til topps.

Lucas peker, som de fleste andre, på de sju uavgjortkampene på hjemmebane som årsaken til at tittelen røk.

- Borteformen vår har vært veldig god. Vi har scoret mange mål og vunnet mange kamper. Den største skuffelsen for oss denne sesongen var de mange uavgjortkampene på hjemmebane. Vi visste at alle disse uavgjortkampene kunne komme til å koste oss tittelen, og dessverre ble det slik. Vi avga for mange poeng til lag som la seg bakpå og nektet oss rom på Anfield.