Må spille annenfiolin på landslaget

Jose Reina innser at han fortsatt må spille annenfiolin for Iker Casillas på landslaget, og får neppe slippe til mellom stengene mot Belgia. John Barnes nekter å avskrive Liverpool.

Spania spiller VM-kvalifiseringskamp mot Beliga på lørdag, men Pepe Reina får neppe slippe til mellom stengene i den matchen selv om spanjolene topper gruppen og cruiser mot VM i Sør-Afrika. Til det er Iker Casillas et for klart førstevalg.

- Jeg kjemper for å bli førstevalg, men som jeg har sagt mange ganger før, så er Iker Casillas en av de beste målvaktene som finnes. Han har vært med lenge, og det er ingen grunn til at han skal vrakes. Men jeg er takknemlig for at enkelte setter meg så høyt at de sier at jeg bør erstatte Casillas, uttaler Reina til Goal.com.

- Det eneste jeg kan gjøre er å prøve og hjelpe klubblaget mitt, og så vente på at sjansen byr seg på landslaget. Jeg er veldig stolt over å representere mitt land, og jeg føler meg privilegert hver kan jeg blir tatt ut til å representere Spania. Jeg vet treneren stoler på meg, legger han til.

- Del Bosque har inkludert meg i landslagstroppen fra han tok over jobben og frem til nå. Derfor fokuserer jeg på å jobbe så hardt som mulig, og vente på min sjanse. Mitt forhold til Iker er veldig godt. Vi har jobbet sammen lenge, og jeg kan med hånden på hjertet si at vi er meget gode venner.

Spania står med seks seire på seks kamper, og topper sin gruppe seks poeng foran Bosnia på annenplass.

- I internasjonal fotball kan du ikke si at det finnes noen lette motstandere. Når andre nasjoner møter Spania blir de mer motiverte og hever spillet sitt. Gruppespillet er vanskelig, men vi ønsker å bli klare for VM så raskt som mulig, sier Reina.

- Belgia har noen kvalitetsspillere, men med all respekt å melde så bør vi vinne denne kampen, tilføyer han til.

Spania røk på et overraskende tap for USA i prøve-VM, men Reina føler seg trygg på at hans lag vil komme sterkere tilbake i VM neste år.

- Det var ikke morsomt å tape for USA, men slikt skjer i fotball. Vi kan lære av dette tapet, og så har vi fått erfaring med å spille i Sør-Afrika. Det kan være en stor fordel, poengterer han.

Barnes har fortsatt tro på Liverpool
Liverpool-legenden John Barnes mener at Rafael Benitez sitt mannskap kan slå tilbake etter to tap på de fire første kampene denne sesongen, og avskriver slett ikke de røde som tittelkandidater.

- Det er tåpelig å avskrive Liverpool. Bare se på den dårlige starten Manchester United hadde i fjor, og likevel vant de ligaen. Både Liverpool-spillerne og fansen bør beholde troen på at de røde kan gå helt til topps. De var veldig nære å klare det i fjor, men det betyr selvsagt fint lite i år. Men det vil uansett ha gitt laget selvtillit og tro på at de kan gå til topps, selv om de har startet dårlig i år.

- For to år siden ville kanskje en dårlig start som dette ha knekt Liverpool, men nå er de så sterke i troen. Klarer de å holde sammen, bevare lagånden og lysten til å vinne, og opptre disiplinert, vil de være å finne helt der oppe i teten når sesongen er over.

Tranmere-manager Barnes var i går tilstede i Echo Arena, der Liverpool by presenterte sitt kandidatur som VM-vertskap i 2018.

- Liverpool er en flott by for VM i fotball, med den lidenskapen folk her har for fotball. Dette er en fotballgal by med historie og tradisjoner innen sporten. Jeg har alltid følt at innbyggernes holdninger til mesterskapet har alt å si for en VM-by, og det finnes ingen steder hvor folk er mer lidenskapelig opptatt av fotball enn i Liverpool, kommenterer han til Liverpoolfc.tv.